Bayer Zsolt;végrehajtás;Hadházy Ákos;

2019-01-17 19:06:19

Bírósági végrehajtást indít Hadházy, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Ötforintosokkal pedig kár elhalmozni a képviselőt, mert csak ötvenet fogad el belőlük.

Végrehajtót fogadok arra az esetre, ha Bayer Zsolt nem kér tőlem bocsánatot – mondta a Népszavának Hadházy Ákos országgyűlési képviselő. Mint korábban mi is megírtuk, a jobboldali publicistát bírósági ítélet kötelezte Hadházy megkövetésére. 

Hadházy azért perelt, mert a lovagkereszttel kitüntetett közíró még 2017-ben azt kérdezte Szél Bernadetttől – utalva a kormányellenes tüntetők szlogenjére, miszerint „ORBÁN GECI, ÁDER NYELI”  – hogy mit szólna hozzá, ha a rigmus így hangzana: „HADHÁZY GECI SZÉL DETTI NYELI”.  

A politikus szerint bocsánatkérés nélkül az ügy így ismét a bíróságra kerülhet, és Bayernek előbb 50 ezer, majd 100 ezer, a későbbiekben pedig 3-4 havonta félmillió forintot kell fizetnie, amíg nem kér bocsánatot. 

A bíróság egyúttal 300 ezer forint kifizetésére is kötelezte Bayert, aki úgy kommentálta az ítéletet, hogy bocsánatot nem kér, a pénzt ötforintosokban gyűjti össze, és dobja be a felperes kertjébe, a gyűjtéshez pedig szimpatizánsai segítségét is várja.

Bár a publicista minden bizonnyal megemelni sem bírná a 250 kilós érmecsomagot, nem hogy dobni, Hadházy nem is veszi át tőle az ötösöket: mint kérdésünkre elmondta, jogszabály szerint csak ötven darab pénzérmét köteles bárkitől elfogadnia, ha pedig Bayer Zsolt ezt nem veszi figyelembe, külön végrehajtást indít ellene, hogy normálisan törlessze a bánatpénzt.

Bár ezúttal tiltakozik, Bayer Zsolt másoktól is kért már bocsánatot, igaz, olyan formában, hogy az inkább újabb sértéssel ért fel: Vona Gábort, akit szarnak és gecinek nevezett blogján, például így követte meg:

A bírósági végrehajtás, mint jogi kényszerítő eszköz más esetben is eredményes volt: a Magyar Helsinki Bizottság így tudta rábírni a Fideszt, hogy bocsánatot kérjen a civil szervezettől, amiért azt hazudták róluk, hogy a nemzetközi spekuláns pénztőke politikai megrendelését teljesítik - de Németh Szilárd a honvédelmi tárca parlamenti tárca is végrehajtás hatására kért bocsánatot, amiért valótlanságot állított az Eötvös Károly Intézetet képviselő társaságtól.