Ritka nap a mai az időjárásban

Publikálás dátuma
2019.01.27. 08:42
Fotó: Shutterstock
A lassan mögöttünk hagyott hét csapadékos, szeles időjárása után vasárnap egyetlen megyére sem adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A hét utolsó napján nyugat, délnyugat felől fokozatosan elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet, csupán fátyolfelhők maradhatnak az égen. Északkeleten ugyanakkor erősen felhős marad az ég, ott továbbra is előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás, de ebből jellemzően csak 1-2 centiméter friss hó hullhat.
A délkeleti szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödik. A csúcshőmérséklet a Dunától keletre -2 és +4, a Dunántúlon 3 és 8 fok között várható. Késő estére +4 és -4 fok közé hűl le a levegő, ekkor is a nyugati országrészben lesz magasabb a hőmérséklet.

Hétfőre virradóra aztán az átmeneti felhőzetcsökkenést követően nyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet. A Dunántúlon, illetve a Duna vonalában egyre többfelé várható csapadék: jellemzően eső, de a Dunántúl keleti felében ónos eső is hullhat. Utóbbi miatt hétfőre az OMSZ három megyére (Komárom-Esztergom, Pest és Nógrád) is elsőfokú figyelmeztetést adott ki.
Szerző
Frissítve: 2019.01.27. 08:46

Több mint kétmilliárd a tét - Ellenőrizte már a lottószelvényét?

Publikálás dátuma
2019.01.26. 19:50
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 45 (negyvenöt) 67 (hatvanhét) 79 (hetvenkilenc) 86 (nyolcvanhat) 88 (nyolcvannyolc) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 42 darab, nyereményük egyenként 1.506.625 forint; 3 találatos szelvény 2410 darab, nyereményük egyenként 28.005 forint; 2 találatos szelvény 74.812 darab, nyereményük egyenként 1975 forint. Joker: 183258
Frissítve: 2019.01.26. 20:11

Egymilliárd forint közpénzt kapott Sopron, hogy fesztiváloknak építkezzen

Publikálás dátuma
2019.01.26. 16:18
A soproni VOLT Fesztivál - Illusztráció
Fotó: VOLT FESZTIVÁL
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű a költés, a helyszínt pedig beruházási célterületté nyilvánította a kormány.
Kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére zenei fesztiválok és más városi rendezvények megtartásához, derül ki a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból.
A beruházás megvalósítását követően a soproni önkormányzat az állami tulajdonú területeket zenei fesztiválok és egyéb városi rendezvények megtartásához használhatja. A kormány négy ingatlanra vonatkozóan adja a támogatást, amelyek a Sopron és Harka közötti területen helyezkednek el, a Lővér kemping szomszédságában. Ez utóbbi biztosít helyszín évek óta a nemzetközileg is ismert, forprofit VOLT fesztiválnak.
A területeket beruházási célterületté nyilvánította a kormány. Szintén a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg az a kormányhatározat, amely a Sopron rendezvényterületének kialakítására irányuló beruházással összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja.