Fideszes képviselő járt jól a ceglédi laktanyabiznisszel

Publikálás dátuma
2019.01.29. 07:32

Fotó: Németh András Péter
A ceglédi önkormányzat októberben határozott arról, hogy értékesíti a laktanyában levő 3000 négyzetméternyi részt, Hörömpő Annamária önkormányzati képviselőként is emellett szavazott. Majd az ő cége adott be ajánlatot, a minimális árért viheti az ingatlant. Amikor erről kérdezte a média, lecsapta a telefont.
Összesen hat ingatlan van Hörömpő Annamária nevén, a Fidesz ceglédi szervezetének 41 éves elnöke résztulajdonosa például egy 15 szobás, 1100 négyzetméteres, helyben csak Hörömpő-kúriaként emlegetett épületnek, amelyet a hozzá tartozó 25 hektáros területtel tavaly 100 millió forintért hirdettek. Hörömpő most egy cégen keresztül hozzájuthat egy újabb ingatlanhoz. Teheti ezt úgy, hogy a biznisz mindkét oldalán feltűnik - írja a 24.hu.
A fideszes többségű ceglédi önkormányzat október közepén határozott arról, hogy eladásra hirdeti a laktanya egy részét képező, 3000 négyzetméteres területet, rajta egy durván 500 négyzetméteres épülettel.
Az ezt tárgyaló önkormányzati ülésen ott volt az önkormányzati képviselő Hörömpő Annamária is. Amellett szavazott (15. napirendi pont), hogy a város értékesítse a szóban forgó ingatlant.

Mostanra pedig be is futott az egyetlen ajánlat: a Hörömpő és férje tulajdonában álló PHL Optima Kft.-é. A vállalkozás minimális kikiáltási árat, alig több mint nettó 10 millió forintot ajánlott a telekért és épületért, ahol – pályázatuk szerint – a sportszergyártó cégük telephelyet kíván létesíteni. A napokban összehívott testületi ülésen – a szintén fideszes polgármester javaslatára – döntöttek is arról, hogy kössék meg az adásvételi szerződést a PHL Optimával. (A magyar állam élhet elővásárlási jogával, de aligha valószínű, hogy ez esetben így tesz majd.) Hörömpő Annamária a mostani üléstől távol maradt. Az önkormányzati határozatban semmi megkötés nincs az ingatlan jövőbeli hasznosításáról, tehát a Hörömpő-cég akár bérbe is adhatja, vagy értékesítheti is.
Megpróbáltunk beszélni Hörömpő Annamáriával, de miután elmondtuk, hogy az ingatlanvásárlás ügyében keressük, még mielőtt feltehettük volna a kérdéseinket, ránk csapta a telefont

- olvasható a hírportál cikkében, amelyben megjegyzik: a képviselő írásban sem reagált kérdéseikre. Azt is írják még, Hörömpő a földárveréseken is aktív, a PHL Optima pedig nagyon jól menő vállalkozás.
Szerző
Témák
Cegléd Fidesz

Feltüzelték szavazóikat a pártok

Publikálás dátuma
2019.01.29. 07:30
Illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Az ország több, mint háromnegyede a szavazók 81 százaléka menne el voksolni, ha most vasárnap lennének az országgyűlési választások – legalábbis ez derült ki a Publicus Intézet legfrissebb, januári közvélemény-kutatásából. A szavazatai hajlandóságot ugyan rendkívül nehéz mérni, mert számos megjósolhatatlan tényező befolyásolja az aktivitás mértékét, a bizonytalan voksolók számát viszont könnyebb meghatározni. A kutatás szerint januárban a decemberi kétszázalékos csökkenés után a szavazók 48 százalékának nincs kedvenc pártja. A bizonytalanok "lemorzsolódása" a Jobbiknak és a az ellenzéki pártból kiszakadt Toroczkai László-féle Mi Hazánk Mozgalomnak hozott 1-1 százaléknyi választót. A "baloldali" pártok és a Fidesz támogatottsága nem mozdult tavaly év végéhez képest: az összes megkérdezett 23 százaléka a kormánypártot, 9 a szocialistákat, a Demokratikus Koalíciót 3, az LMP-t és a Momentumot 2-2, míg a Kétfarkú Kutyapártot 1 százaléknyian támogatják. (Ez a biztos szavazókra lebontva a következő: Fidesz-KDNP 34, MSZP-P 12, Jobbik 13, LMP 3, DK 4, Kétfarkú Kutyapárt 2, Momentum 3 százalék.) A Fidesz-KDNP támogatottsága most stagnál, de decemberben két százalékpontot csökkent. Utoljára 2017 februárjában mért a kutatóintézet a kormánypártnak ilyen alacsony támogatottságot.
A felmérés szerint az elégedetlenek aránya decemberre 11 százalékkal 53-ról 64 százalékra nőtt, ez azonban januárban 61 százalékra csökkent.
A Publicus Intézet január végén lapunk megbízásából megmérte a közelgő uniós választások részvételi hajlandóságát is. A felmérésből az derült ki, hogy csaknem 4,25 millió ember állította biztosra, hogy voksol majd. Az 52 százalékos részvételi hajlandóság vélhetően túlzó - a legutóbbi három "brüsszeli szavazáson" ugyanis az emberek 29, 35 és 39 járult urnákhoz. A Publicus mérése azt jelezhette, hogy a választók most nem tét nélküli szavazásként tekintenek az EP-megmérettetésre.
Szerző

Rászállnak a hatóságok a bulinegyedre

Publikálás dátuma
2019.01.29. 07:01
A Gozsdu Udvar hajnalban. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
2019-ben a fennálló közbiztonsági helyzethez igazítva a szükséges mértékben növeli a jelenlétet a rendőrség az úgynevezett bulinegyedben – derült ki Pintér Sándor egy január 25-i írásbeli válaszából.
Oláh Lajos DK-s parlamenti képviselő fordult a belügyminiszterhez két írásbeli kérdéssel, hogy megtudja, fel kíván-e lépni a "sokasodó lakossági panaszok", valamint az egyre nagyobb kihívást jelentő közbiztonsági problémák ügyében a Budapest VI. és VII. kerületében működő bulinegyedben - olvasható az Index cikkében.
Oláh Lajos azt állította, naponta kap lakossági bejelentéseket és leveleket arról, hogy utcai alkohol- és kábítószerfogyasztás milyen súlyos jelei tapasztalhatóak a bulinegyed közterületein.

 „Reggelente a kapualjakban és a parkoló autók tetején a lakók számtalan ott hagyott alkoholos üvegben 'gyönyörködhetnek'. A lakosság által készített és a közösségi oldalakon posztolt fotók és videók alapján látszik, hogy jelentős közterületi alkoholfogyasztás zajlik a két kerületben" – írta például Oláh, a másik kérdését alátámasztva pedig a képviselő azt állította, „a nyílt utcán kínálgatják a valódi kábítószereket és a hamisított utánzatokat a jórészt külföldi turistáknak”.  
Pintér összevont válasza szerint éppen a napokban, azaz január 18-án razziázott a rendőrség a helyszínen, ahol a komplex „bűnügyi és rendészeti akció” célja volt „a közterületi jogsértések elkövetésének megakadályozása, az ott bűnelkövetés céljából tartózkodó személyek felderítése, továbbá a személyszállítást végzők ellenőrzése". 
A belügyminiszter ígéretet tett arra is, hogy a rendőrség folytatja az akciósorozatot, amely a police.hu idevágó beszámolója szerint a „Készenléti Rendőrség (KR), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), illetve az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a KR Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival közös, komplex ellenőrzés” volt.

Szerző