Az eltűnt focista gépének üléspárnáit találták meg egy strandon

Publikálás dátuma
2019.01.30. 19:20
Emiliano Sala
Fotó: LOIC VENANCE / AFP
A felfedezés segít jelentősen leszűkíteni azt a területet, ahol érdemes keresni a gépet, amely múlt héten Emiliano Salával a fedélzetén eltűnt Franciaország és az Egyesült Királyság között.
Az előzetes vizsgálatok alapján valószínűleg megtalálták a múlt hét elején eltűnt Emiliano Salát szállító gép ülésének párnáit egy francia strandon, így a repülő roncsai utáni kutatás itt folytatódik majd tovább – írja az Index a brit Telegraph értesüléseire hivatkozva. A francia nyomozók még hétfőn bukkantak rá egy ülőpárna darabjára az észak-franciaországi Surtainville-től nem messze, a tengerparton. Erről tájékoztatták is a kutatást végző brit kormányügynöksége, később pedig egy másik párna is előkerült a közelben.
A tárgyakon időközben elvégzett vizsgálatok alapján több mint valószínű, hogy az elveszett gépről származnak.

A párnákat több mint 60 kilométerre találták meg attól a helytől, ahol a gépnek nyoma veszett. A kutatást vezető szervezet szóvivője hozzátette, hogy az eltűnés pillanatától kezdve fontolgatták a víz alatti kutatást, ezzel a felfedezéssel azonban jelentősen sikerült lecsökkenteni azt a területet, ahol érdemes is keresni a gépet. A víz alatti kutatást ugyanakkor a körülmények miatt csak a hétvégén kezdik majd meg. A 28 éves argentin futballista klubrekordot jelentő 17 millió euróért szerződött a francia Nantestól az angol Premier League-ben szereplő Cardiffhoz. Épp új csapatához tartott január 21-én, amikor az őt szállító kisrepülőgépnek nyoma veszett a La Manche csatorna felett. A Sala és a pilóta utáni keresést már múlt csütörtökön leállították, ám erre válaszul közösségi gyűjtés indult, az összegyűlt pénzből pedig hétfőn újraindult a kutatás.
Szerző
Frissítve: 2019.01.30. 19:23

Holttestet találtak egy Dunába süllyedt autóban

Publikálás dátuma
2019.01.30. 19:01
Képünk illusztráció
Fotó: Máthé Zoltán / MTI
A rendőrség még vizsgálja a Pilismarótnál történt eset körülményeit, ám idegenkezűség gyanúja nem vetődött fel.
Több napja elsüllyedt autót és benne egy férfi holttestet találtak a Dunában Pilismarótnál szerdán - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőrkapitányság sajtóreferense az MTI-vel. Gányai Balázs tájékoztatása szerint az ügyben idegenkezűség gyanúja nem merült fel, a rendőrség az esetet közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. 

Füstmérgezésben halt meg egy ember Szolnokon

Publikálás dátuma
2019.01.30. 17:00
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Elektromos kerekesszék gyulladt ki egy Őrház úti házban.
Kigyulladt egy elektromos kerekesszék egy szolnoki családi házban, a füstben egy ember meghalt – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-vel. Németh Ádám az Őrház úti házban kedden történt tragédiáról elmondta: a füsttel telítődött épületben találtak rá a mozgásában korlátozott házigazdára, akin már nem lehetett segíteni.
Szerző