Előfizetés

Luxuslakások kiadásával foglalkozik a férfi, aki Dunába ugrott az Árpád hídról

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.31. 11:06

Fotó: Google Street View
150 ezer forintos bírságot kaphat, ám nem az ugrásért, hanem mert leparkolt egy hídon.
"Azt lehet mondani, hogy aki tud úszni, az ösztönösen úszni fog. Emiatt nem ép­pen a legjobb módját választotta az öngyilkosságnak" - nyilatkozta egy szakértő a Borsnak a keddi eset kapcsán, mikor egy 48 éves férfi autójával megállt a budapesti Árpád híd közepén, majd a Dunába vetette magát. A férfi szerencsésen ért a vízbe: a 8 méteres zuhanás végén nem sérült meg, és a másfél fokos vízben nem állt le a szíve. Perceken belül kiúszott a Margit-szigetre, ahonnan az idő közben riasztott mentők kórházba szállították.
Nem esett nagyobb baja, de az otthonába még a mai napig nem tért vissza

- írja a lap. Úgy tudják, a férfi ingatlanközvetítőként dolgozik, a profilján több I. kerületi, kiadó luxuslakás is szerepel. Ő maga is Budapest egyik elit negyedében él, gy társasház legfelső emeletének több mint száz négyzetméteres lakásában, teljesen egyedül. Egy nyilatkozó szomszédja szerint a zárkózott és magányos férfi dúsgazdag szüleinek köszönheti jómódját. Ő nem látott rajta semmi szokatlant, mikor utoljára találkozott a férfivel.
150 ezer forintos bírságot fizethet az ugrás nyomán.

Abban az esetben, ha a férfi nem hagyta volna az autóját leparkolva a hídon, nem lehetne megbüntetni őt, hiszen közveszélyt nem okozott – nyilatkozta egy jogi szakértő. Ám a KRESZ szabályai szerint szigorúan tilos megállni egy híd közepén, így ez közlekedési szabálysértésnek minősül, amiért akár 150 ezer forintos bírság is kiszabható.

Tízmilliókat tartott a zsebbankban két nagykanizsai pénzváltó (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.01.31. 07:56
Az egyik tettenért gyanúsított, zsebeinek ürítése közben
Fotó: police.hu
Rendőrök fogták el az illegális pénzügyi tevékenységgel gyanúsított párost, akik több kötegnyi húszezressel, ötszáz euróssal várták az ügyfeleket.
Nem volt olyan zsebe, amiben ne tartott volna legalább két-három millió forintnyi valutát a Nagykanizsán, január 29-én elfogott férfi; elfogása után hosszú percekig tartott, amíg minden pénzköteget kipakolt kabátjából. A rendőrök munka közben érték tetten az 56 éves gyanúsítottat és 62 éves társát, ruhájuk, autójuk átvizsgálásakor pedig több tízmilliós értékben foglaltak le tőlük forintot és eurót. 
A két férfi a rendőrség szerint már évek óta foglalkozott illegális pénzváltással a településen, ügyfeleiket egy áruház bejáratánál várták.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt indított nyomozást ellenük – jelenleg szabadlábon védekezhetnek, írja a police.hu.

Holttestet találtak egy leégett pilisi családi ház romjai alatt

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.01.31. 07:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A több mint hatvan négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete és több helyisége is lángokban állt, a födém beszakadt.
Leégett egy ház Pilis külterületén, a tűzoltók a romok között holttestet találtak - tájékoztatott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Csámpai Attila elmondta: a Pilishez tartozó Bényei tanyán egy hatvan négyzetméteres vályogházban keletkezett tűz csütörtökre virradóra.
Amikor a monori tűzoltók a helyszínre értek, már az egész ház égett.

A több mint hatvan négyzetméter alapterületű épület tetőszerkezete és több helyisége is lángokban állt, a födém beszakadt - derül ki a katasztrófavédelem honlapjáról. Miután eloltották a lángokat, az egységek egy holttestet találtak a törmelékek alatt. A tűz okát és a körülményeket vizsgálják.