Előfizetés

Szijjártó nem adta vissza szüleinek a 30 milliót

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.01. 09:09

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Erre elég az 1,7 milliós fizetés: autója nincs a külügyminiszternek, de bankban már 8 milliót tart.
Szijjártó Péter értékpapírokban 1,8 millió forintot tart, biztosítási eszközalapokban pedig 734 ezer forintot. A külügyminiszter továbbra sem kezdett vállalkozásba, és egyéb ingóságról, például autóról, vagy fontos bevételről sem tett említést. Ám mint az index.hu kiszúrta, miközben a bankszámláját – vélhetően az 1,7 milliós miniszteri javadalmazás jóvoltából – az év végére sikerült 8 millió fölé tornásznia.
A szüleinek továbbra sem törlesztett egy fillért sem, a friss nyilatkozat szerint még mindig 30 milliós feléjük a tartozása.
Pedig időközben kiderült, hogy a magyar diplomácia vezetőjének felesége egy iskola-előkészítő óvoda létrehozásában közreműködött, a hirdetés alapján pedig egy 125 millió forint értékű ingatlant vásárolt meg másodmagával. Persze a hivatalos közlés szerint ezt a vásárolást is a Szijjártó-szülők támogatták, így aztán a külgazdasági és külügyminiszternek ezzel sem kell elszámolnia a nyilvánosság előtt.

Lázár János 16 milliós műtárggyal kereskedett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:53

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Tekintélyes ingatlanvagyona tovább gyarapodott, és a földjein is egyre többet keres.
Lázár vagyonnyilatkozatában oldalakon át sorolja hódmezővásárhelyi, mindszenti és mártélyi ingatlanjait, szántóit, legelőit, erdőit, de akad mocsár és töltés is a vagyonelemek között, írja a 24.hu. 2018-ban vásárolt egy XIII. kerületi, 96 négyzetméteres ingatlant, és nyilatkozatába bekerült a batidai kastélyhoz köthető Grosswiese Befektetési Zrt. is, melyben részvényes. Úgy tűnik azonban, a kormánybiztos - aki már nem a Miniszterelnökséget vezető miniszter - megvált a 2016-ban vásárolt, 2013-as Mercedes-Benzétől. Friss nyilatkozatában így már csak a hat éves Land Rover Defender és a 2018-ban vásárolt BMW 5-ös maradt, szúrta ki a 444.hu.
A tavaly bevallott 25 millió forint értékű kötvényeihez képest már csak 5 milliónyi szerepel bevallásában. Eltűnt a 6,8 milliós életbiztosítás is a felsorolásból, készpénzből viszont több lett: a korábbi 4 millióhoz képest 6 millió. Bankszámláján szintén 6 millió forint van. Tartozásai csökkentek: az 55 milliós, pénzintézettel szembeni tartozása 35 millióra, magánszemélyekkel szembeni tartozását pedig 30 millióról 20 millióra sikerült törlesztenie.
Lázár eladott továbbá egy jelentős értékű műtárgyat 16 millióért. A földbérleti díjakból és osztalékból a tavalyi éves 10 millióhoz képest most 14,5 milliós bevételt jelölt meg.

Kövér László 2,4 milliós életbiztosítást kötött

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.01. 08:33

Fotó: Vajda József / Népszava
A tavalyi 600 ezer után a házelnöknek 4 millió forint van a bankszámláján.
Kövér László házelnök tavaly óta nem törlesztette a 10 millió forintos banki hiteltartozását. Az index.hu azt is hozzáteszi, a bankszámláján ugyanakkor ismét 4 millió forint van, a tavalyi 600 ezer helyett. A házelnöknek eltűnt a júniusban még feltüntetett hozománybiztosítása, vagy legalábbis most életbiztosításként tüntette fel: minden esetre előbbi hiányzik, utóbbiból pedig megjelent egy, mely értéke 2,4 millió forint.
Ugyanannak a szigetszentmiklósi ingatlannak a tulajdonosa és ugyanazzal a Skoda Superbbel jár, mint 2017-ben. Fia már külön háztartásba költözött.