Mutatjuk, melyik városokban van gond a levegővel

Publikálás dátuma
2019.02.02. 13:22

Fotó: Kállai Márton
A legtöbb helyen javult a helyzet, de sokfelé továbbra is problémás a levegő minősége.
Egészségtelen volt a levegő minősége Putnokon a pénteki folyamán – olvasható a Tisztifőorvos Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint a legtöbb helyen javult a levegőminőség, azonban hat város levegője (Budapest, Dunaújváros, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Vác) továbbra is kifogásolt volt.
Környezetünk és egészségünk megóvása érdekében a kerüljük a helytelen fűtési módok alkalmazását, mely elsődleges forrása a kisméretű aeroszol részecskéknek. Műanyagok, ruházat, gumiabroncsok, egyéb hulladékok égetésekor rákkeltő vegyületek is képződnek” – áll a bejegyzésben.
Szerző

Szájer: Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra

Publikálás dátuma
2019.02.02. 12:30

Fotó: Népszava
A fideszes EP-képviselő szerint ebből a szempontból „a magyar sajtóviszonyok sokkal demokratikusabbak”.
Interjút adott Szájer József, a Fidesz EP-képviselője a Magyar Időknek. A politikus a kormányközeli lapnak egyebek mellett arról is beszélt, szerinte vágyvezérelt baloldali tévképzet”, hogy hatalmasak lettek volna a tüntetések, a Magyarországgal kapcsolatos jogállamiság-vitát pedig közhelyeket felvonultató autodafénak nevezte. Legérdekesebb kijelentése azonban volt, hogy  
„Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra”.

Szájer szerint ezt az is bizonyítja, hogy a bevándorlással kapcsolatos kérdéseket nyíltan meg lehet vitatni, nem úgy, mint mondjuk Németországban, és a kormány Magyarországon konzultációkat tart ezekben a kérdésekben.
„Ebből a szempontból a magyar sajtóviszonyok sokkal demokratikusabbak, mint sok, tőlünk nyugatra fekvő országban”

– jelentette ki.

Szerző

Medvét láttak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Publikálás dátuma
2019.02.02. 11:43
Illusztráció
Fotó: AFP
Az állat nyomát is sikerült megtalálni.
Ismét medve előfordulást észleltek az Aggteleki Nemzeti Park éli határánál –  közölte a nemzeti park a Facebook-oldalán. Mint írják, ezúttal Szalonna település mellett, 2019. január 31-én az esti órákban láttak egy példány kifejlett medvét, melynek a nyomát is sikerült megtalálni.
Szerző