Előfizetés

Jövő szerdán Magyar Nemzet lesz a Magyar Időkből

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.02. 13:48

Fotó: Népszava
Február 6-án, a „G-nap” évfordulóján vált nevet a kormányközeli lap.
TISZTELT OLVASÓNK! Ezúton tájékoztatjuk, hogy a Magyar Idők napilap nevet vált, 2019. február 6-tól Magyar Nemzet néven fog megjelenni” – írja internetes oldalán a Magyar Idők, a közlemény a lap szombati számában is megjelent. Azt írják, hogy a névváltoztatás nem érinti a lap tartalmát, a formátumát, az árát és a kiadó személyét. „A Magyar Nemzet a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is” – teszik hozzá. A Népszava nemrég elsőként számolt be arról, hogy a következő hónapokban újraindulhat a visszafideszesített Magyar Nemzet és megszűnne a Magyar Idők. Akkor egy kormányzati szereplő lapunknak úgy fogalmazott: érzelmi okai lennének a miniszterelnök részéről, ha Simicska pálfordulásának napján indulna újra a Magyar Nemzet.
Kapcsolódó
Az "évfordulón" indulhat újra a Magyar Nemzet

Mutatjuk, melyik városokban van gond a levegővel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.02. 13:22

Fotó: Kállai Márton
A legtöbb helyen javult a helyzet, de sokfelé továbbra is problémás a levegő minősége.
Egészségtelen volt a levegő minősége Putnokon a pénteki folyamán – olvasható a Tisztifőorvos Facebook-oldalán. A tájékoztatás szerint a legtöbb helyen javult a levegőminőség, azonban hat város levegője (Budapest, Dunaújváros, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs és Vác) továbbra is kifogásolt volt.
Környezetünk és egészségünk megóvása érdekében a kerüljük a helytelen fűtési módok alkalmazását, mely elsődleges forrása a kisméretű aeroszol részecskéknek. Műanyagok, ruházat, gumiabroncsok, egyéb hulladékok égetésekor rákkeltő vegyületek is képződnek” – áll a bejegyzésben.

Szájer: Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.02. 12:30

Fotó: Népszava
A fideszes EP-képviselő szerint ebből a szempontból „a magyar sajtóviszonyok sokkal demokratikusabbak”.
Interjút adott Szájer József, a Fidesz EP-képviselője a Magyar Időknek. A politikus a kormányközeli lapnak egyebek mellett arról is beszélt, szerinte vágyvezérelt baloldali tévképzet”, hogy hatalmasak lettek volna a tüntetések, a Magyarországgal kapcsolatos jogállamiság-vitát pedig közhelyeket felvonultató autodafénak nevezte. Legérdekesebb kijelentése azonban volt, hogy  
„Nyugat-Európával ellentétben nálunk nincsen cenzúra”.

Szájer szerint ezt az is bizonyítja, hogy a bevándorlással kapcsolatos kérdéseket nyíltan meg lehet vitatni, nem úgy, mint mondjuk Németországban, és a kormány Magyarországon konzultációkat tart ezekben a kérdésekben.
„Ebből a szempontból a magyar sajtóviszonyok sokkal demokratikusabbak, mint sok, tőlünk nyugatra fekvő országban”

– jelentette ki.