Előfizetés

Tizenkét évre ítélték kamaszlányt erőszakoló férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott részegen, késsel kényszerítette szexre 15 éves áldozatát; nem ez volt az első szexuális bűncselekménye.
Jogerősen 12 és fél év fegyházra ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint késsel fenyegetőzve, ittasan kényszerített szexuális cselekményre egy 15 éves lányt - írja közleményében az ügyészség.  Az eljárás végét letartóztatásban váró vádlottnak ez volt az első hasonló ügye, korábban már kétszer felelnie kellett „nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény” miatt – ez indokolttá tette a 12 éves szabadságvesztést is. 
Az elsőfokú, a véglegessel megegyező szankciót kirovó ítéletet a Siófoki Járásbíróság hozta meg – a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, de a kaposvári testület február 4-i ülésén jóváhagyta az ítéletet. A büntetés része, hogy az elítélt még feltételes szabadságra sem bocsátható, és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.

Több nőt is bántalmazott a népligeti emberöléssel gyanúsított férfi

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.06. 13:23
illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség befejezte a népligeti emberöléssel gyanúsított férfi ügyében indított nyomozást, amelynek során kiderült, hogy a 30 éves férfi további négy nőt is megtámadott.
S. Krisztián 2016 októberében ölt meg egy 40 éves asszonyt a Népligetben. A nő holttestét egy járókelő fedezte fel egy bokros területen. Az emberölés gyanúsítottját - egy másik hasonló támadás helyszínén rögzített kamerafelvétel alapján - 2017. december 20-án fogták el. A nyomozás során kiderült, hogy a budapesti férfi 2017. december 11-13. között négy nőt is megtámadott és bántalmazott Zuglóban és Kőbányán. Az egyik sértett a bántalmazások következtében életveszélyes sérülést szenvedett. A BRFK közlése szerint az ügyet 28 különféle szakértő vizsgálta, a nyomozók 165 tanút hallgattak ki, az ügyirat terjedelme meghaladja a 14 900 oldalt. A férfi az elfogása óta letartóztatásban van. 

Szembe ment a forgalommal az M5-ösön halálos balesetet okozó sofőr

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.02.06. 11:17

A 85 esztendős tatai férfi Kiskunfélegyháza térségében vezetett a forgalommal szemben a sztrádán.
Szembe ment a forgalommal az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében kedden halálos balesetet okozó sofőr - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrségi honlapon. A közlemény szerint a járművet egy 85 éves tatai férfi vezette, aki autójával a sztráda Röszke felé vezető szakaszán, a 114-es kilométernél karambolozott egy személygépkocsival. Az ütközés következtében egyik utasa, egy 81 éves tatai nő meghalt. A balesetnek további három sérültje van.