Előfizetés

Robbantással fenyegettek egy veszprémi gyorséttermet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.07. 17:31

Fotó: police.hu
A gyanúsítottat három órán belül elfogták a rendőrök, az épületben nem találtak robbanóanyagot.
Csütörtök délután valaki azzal hívta fel a rendőrséget, hogy felrobbantja a Veszprém belvárosában lévő gyorséttermet - közölte a veol.hu portállal Aradi Virág, a megyei rendőrség sajtóreferense.

A McDonald's épületét azonnal kiürítették, sőt, a környéket a gyalogosok, illetve a járművek elől is lezárta a rendőrség.
Később a police.hu oldalon megjelent közleményből kiderült: a rendőrségre egy nyilvános telefonfülkéből érkezett bejelentés arról, hogy a gyorsétterem fel fog robbanni. A rendőrök átvizsgálták az épületet, ahol nem találtak robbanóanyagot. A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai azonosították a feltételezett telefonálót, majd a bejelentéstől számított három órán belül Kovács Bence rendőr törzsőrmester Igor nevű szolgálati kutyájával a veszprémi buszpályaudvaron elfogta a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 27 éves férfit. A várpalotai lakost előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra, elszámoltatása folyamatban van. Ellene közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult. 
Fotó: police.hu

Egy ember meghalt a 7-es főúton történt hármas karambolban a Velencei-tónál

Népszava-MTI infomáció
Publikálás dátuma
2019.02.07. 12:53
A kép illusztráció
Fotó: Népszava
Egy idős nő vesztette életét az Agárd és Dinnyés közti csütörtöki balesetben.
Meghalt egy ember a 7-es főúton Agárdnál, ahol három személygépkocsi ütközött össze csütörtök délelőtt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel. Pápai Eszter elmondta: a baleset a 7-es főút 54-es kilométerszelvényében történt, Agárd és Dinnyés között. A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a rendőrség az utat teljes szélességben lezárta, a forgalmat Agárd belterületére terelik. A balesetben a szóvivő tájékoztatása szerint egy idős nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Tizenkét évre ítélték kamaszlányt erőszakoló férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.07. 10:48
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A vádlott részegen, késsel kényszerítette szexre 15 éves áldozatát; nem ez volt az első szexuális bűncselekménye.
Jogerősen 12 és fél év fegyházra ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a férfit, aki a vád szerint késsel fenyegetőzve, ittasan kényszerített szexuális cselekményre egy 15 éves lányt - írja közleményében az ügyészség.  Az eljárás végét letartóztatásban váró vádlottnak ez volt az első hasonló ügye, korábban már kétszer felelnie kellett „nemi élet szabadsága elleni bűncselekmény” miatt – ez indokolttá tette a 12 éves szabadságvesztést is. 
Az elsőfokú, a véglegessel megegyező szankciót kirovó ítéletet a Siófoki Járásbíróság hozta meg – a férfi és védője enyhítésért fellebbezett, de a kaposvári testület február 4-i ülésén jóváhagyta az ítéletet. A büntetés része, hogy az elítélt még feltételes szabadságra sem bocsátható, és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától.