318,96 forinton az euró

Publikálás dátuma
2019.02.07. 19:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Gyengült a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök este a reggeli szintekhez képest.
Az euró jegyzése 318,96 forintra emelkedett este negyed nyolc előtt a reggel hét órakor jegyzett 318,87 forintról. Az euró csütörtökön 318,52 forint és 319,68 forint között mozgott. A svájci frank árfolyama 279,95 forintról 280,60 forintra, a dolláré pedig 280,71 forintról 281,01 forintra emelkedett. Az euró a reggeli 1,1368 dollár után este 1,1350 dolláron állt. 
Szerző
Témák
forint euró dollár

Bártfai-Mager Andrea milliókat tett félre fél év alatt

Publikálás dátuma
2019.02.07. 18:17
Bártfai-Mager Andrea, májusi miniszterjelölti meghallgatásán
Fotó: Vajda József /
Egy hét késéssel jelent meg a miniszter vagyonnyilatkozata.
Egy hét késéssel jelent meg a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter vagyonnyilatkozata, bár a kormány honlapján január 31-i dátummal szerepel – vette észre a hvg.hu. A portál összefoglalója szerint Bártfai-Mager Andrea friss bevallása szerint átrendezte befektetéseit, de fél év alatt – a kormánytagok többségéhez hasonlóan – neki is több millió forinttal sikerült növelnie befektetéseit. MKB-papírjai értéke 400 ezer forinttal növekedtek, megjelent egy új, 20 millió forintos befektetés Egyéves Magyar Állampapírban (K1091002), viszont lenullázta készpénzállományát, életbiztosítását és nyugdíj-előtakarékosságát (NYESZ). Bankban változatlanul 2 millió forintot tart, viszont már csak 8 millió forintnyi devizája van, ez 4 millióval kevesebb a tavaly nyári bevallásban szereplő összegnél. Önkéntes magánnyugdíjpénztári megtakarítását 700 ezerrel, 18 millió forintra tudta növelni. Más változás nem volt fél év alatt, szőlői és erdője is megvan; budai lakásával és a tavaly vásárolt siófoki nyaralójával hozza a kormánytagok 5 ingatlanos átlagát. Ingatlan-bérbeadásból változatlanul havi 320 ezer forint bevétele van.
Szerző

Kétszázmilliót repkedhet el a Németh Szilárd vezette birkózószövetség

Publikálás dátuma
2019.02.07. 17:10

Fotó: Tóth Gergő
Ugyanaz a cég intézi a repülőjegy foglalásokat és az ezzel kapcsolatos ügyintézést, mint az elmúlt években.
Nettó 200 millió forint értékű keretszerződést kötött meg január 28-án a Németh Szilárd elnöksége alatt működő Magyar Birkózó Szövetség – írja a közbeszerzési hatóság oldalán megjelent hirdetmény alapján az mfor.hu. A szerződő fél ugyanaz, mint a korábbi években, a Mauri Utazási, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A hatóság adatbázisa szerint már 2016-ban is ugyanettől a cégtől szerezték be a repülőjegyeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat, noha akkor a keretszerződés értéke a mostani töredéke volt, néhány 10 millió forint. Az eljárást összegző dokumentum szerint más ajánlattevő nem volt, a társaság pedig alvállalkozót sem fog bevonni a feladatba. A hirdetmény szerint a Maurinak kell intéznie a repülőjegy foglalásokat, az ezzel kapcsolatos teljes körű ügyintézést, beleértve a jegymódosítást, jegylemondás intézését, valamint a fel nem használt jegyek visszatérítését. Emellett a vízügyintézés is a feladatuk lesz és 0-24 órás rendelkezésre állást kell biztosítaniuk. Az összefoglaló tájékoztató alapján a Mauri Kft.
  • a repülőjegy foglalását jegyenként 99 forintért végzi el,
  • a módosítást alkalmanként 289 forintért,
  • a részben vagy egyáltalán fel nem használt jegyek visszatérítésének kezelési költségeként pedig szint 289 forintot határozott meg.
Szerző