Sala holttestét már megtalálták, de mi lesz a gép pilótájával?

Publikálás dátuma
2019.02.09 15:55

Fotó: AFP/ LOIC VENANCE
David Ibbotson családja szeretne méltóképpen elbúcsúzni az 59 éves pilótától, ezért gyűjtést indítottak, hogy újraindulhasson a kutatás.
A hatóságok mostanra már hivatalosan is bejelentették, hogy Emiliano Sala holttestét találták meg a La Manche csatorna mélyén, az őt szállító repülőgép roncsában. Az eltűnéskor azonban a futballistán kívül a pilóta is ott volt a fedélzeten, az ő nyomára viszont nem bukkantak.

Az 59 esztendős David Ibbotson családja ezért most úgy döntött, online gyűjtést indít, amelynek célja, hogy az így összegyűlt pénzből újrakezdjék a napokban teljesen felfüggesztett keresést - írja a brit The Guardian internetes változata. Érdemes felidézni, hogy a kisgép eltűnése után néhány nappal már lefújták a kutatást, ám akkor szintén gyűjtés indult, amelyhez sztárfocisták, köztük Kylian Mbappé, is csatlakoztak, így végül a felajánlott összegből a mentőalakulatok visszatérhettek a tengerre.
Kérdés, a pilótáért is megmozdulnak-e az emberek?
Az ügy érdekében létrehozott oldalon, ahol e cikk írásakor 44 ezer font (átszámítva mintegy 16 millió forinton) jött össze, a család azt írja: "Kérjük, segítsenek David Ibbotsont hazahozni, és megadni neki azt a búcsúztatást, amit megérdemel."

A gép, rajta a pilótával és a futballistával január 21-én tűnt el Franciaország és az Egyesült Királyság között.
Frissítve: 2019.02.09 16:15

Egyenlítettek Hangáék az Euroligában

Publikálás dátuma
2019.04.20 07:34

Fotó: NurPhoto/ BorjaB.Hojas/COOLMedia
A Barcelona nyert a török Anadolu Efes otthonában, így 1-1-re alakult a párharc állása.
A Barcelona 74-72-re győzött a török Anadolu Efes otthonában a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, így pénteken 1-1-re alakult a párharc állása. Az Euroliga honlapja szerint a magyar válogatott játékos 24 és fél percet töltött a pályán, ezalatt 17 pontot dobott, amivel csapata legeredményesebbje volt. Hangának volt három gólpassza, és szerzett négy lepattanót is. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc első meccsét szerdán a törökök nyerték 75-68-ra, akkor Hanga hét ponttal zárt. A harmadik találkozó kedden, Barcelonában lesz.
Szerző

Asztalitenisz-vb: a nemzetközi szövetség elnöke biztos a sikerben

Publikálás dátuma
2019.04.19 18:56

Fotó: Népszava/ Szalmás Péter
Vasárnaptól 143 ország közel 600 versenyzője küzd majd az érmekért a Hungexpón – indul a budapesti rendezésű, április 28-ig tartó asztalitenisz-világbajnokság, amellyel kapcsolatban a nemzetközi szövetség elnöke, Thomas Weikert már most derűlátó. A német sportvezető a vb pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: biztos abban, hogy Budapest nagyszerű világbajnokságot rendez.
„Nagyon örülünk, hogy a legutóbb 1950-ben vb-házigazda Magyarország ismét nagyszabású eseményt rendez, gratulálok az egész rendezői csapatnak azért, amit itt létrehoztak”
– mondta Weikert.
„Tudjuk, hogy egy nemzetközi szövetség életében a vb a legfontosabb esemény és hogy egy olimpia előtti évben milyen óriási az érdeklődés a viadal iránt itthon és külföldön is. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindenki, aki a szervezés részese volt, nagyon alapos munkát végzett” – jelentette ki Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke.
A pénteki sajtótájékoztatóján Pongi, a kabalafigura mutatta be a vb érmeit. Hogy a medálokat elsőként megtekintő, hét női és hat férfi asztaliteniszezőből álló magyar delegációnak jut-e ezekből, kérdéses, a két magyar kapitány, a nőket irányító Bátorfi Zoltán és a férfiak vezetője, Aranyosi Péter mindenesetre úgy fogalmazott, jól sikerült a felkészülésük. Mindkét fél bízik abban, hogy a játékosok ki tudják majd hozni magukból a maximumot.
A program szombaton a megnyitóval folytatódik, a versenyek vasárnap 10 órától kezdődnek.
Szerző