Bankot is rabolt már a hét lövéssel megállított túszejtő

Publikálás dátuma
2019.02.16. 09:48
Rendőrök, bűnügyi helyszínelők a 2019. február 15-i fogolyszökés utolsó állomásán
Fotó: police.hu
Lapértesülés szerint a férfi két éve egy kőbányai bankfiókot próbált kirabolni, de ez sem jött össze neki. A pénteki rendőrségi hajsza során összesen huszonötször lőttek rá, most is az intenzíven ápolják.
Új részleteket tudott meg a fővárosi fegyveres túszejtőről a Blikk: Információik szerint ő, SZ. Károly volt az a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Sz. akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért. A hajszát megelőzően egy kisebb súlyú bűncselekmény miatt vitték zárkájából a bíróságra: 1 év 1 hónap börtönt kapott, garázdaság és rongálás miatt. Sz. azonban nem törődött bele a döntésbe: a tárgyalóteremben elvette az egyik őr fegyverét, túszul ejtette a törvényszék egyik biztonsági őrét, akit végül az épület előtt elengedett. Ámokfutása azonban itt nem ért véget. Megállított egy Nissant, aminek 63 éves sofőrjére szegezte a fegyvert, és arra kényszerítette, hogy hajtson el. 
A Nissan után a menekülő rab egy Mercedes sofőrjét is túszul akarta ejteni, aki azonban nem hagyta magát, dulakodni kezdett a támadóval - a szökevény így fedezék nélkül maradt. 
A rendőrök összesen 25 lövést adtak le a férfire, amiből hét el is találta. A 36 perces hajsza után válságos állapotban vitték kórházba, ahol sikerült stabilizálni állapotát; jelenleg is az intenzíven ápolják, írja a lap.

Mossák kezeiket

Az ügy kapcsán polémia kezdődött arról is, hogy kinek a felelőssége a fogolyszökés: a BVOP már pénteken jelezte, hogy a rab előállításával megbízott őr nem hibázott, az ügyben eljáró bíró rendelkezett úgy, hogy a fogvatartott kezéről a bilincset vegyék le, aki ezt kihasználva rátámadt a felügyelőre. A Fővárosi Törvényszék is hárította felelősséget: mint a hvg.hu írja, péntek esti közleményükben arra emlékeztettek, hogy egy vezetőbilincs továbbra is a rabon maradt, a kézbilincs leoldása után – annak megítélése, hogy a rab alacsony vagy magas biztonsági kockázatot jelent, nem a bíró dolga, és erre vonatkozó figyelmeztetést sem kaptak a büntetés-végrehajtástól.
Szerző

Több mint 15 millió forint értékben találtak kokaint egy gödöllői dílernél

Publikálás dátuma
2019.02.16. 08:50

Fotó: Shutterstock
Több mint 15 millió forint értékű kábítószert találtak egy gödöllői férfinél, aki otthonában és cégének fővárosi telephelyén árulta a drogot.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást az 52 éves gödöllői férfival szemben. Három vásárlójával szemben kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás - olvasható a police.hu oldalon. A gödöllői férfi a lakhelyén és cégének fővárosi telephelyén naponta több személynek adott el kábítószert, feltehetőleg kokaint. A drogkereskedőt csütörtök este fogták el azt követően, hogy aznap már három vevőt kiszolgált. A ház átkutatása során a nyomozók 762 gramm kábítószergyanús fehér port találtak, amely a gyanúsított elmondása alapján kokain, feketepiaci értéke nagyjából több mint 15 millió forint. A rendőrök a kábítószer porciózásához használt eszközöket, valamint közel 5 millió forintot és 2100 eurót is lefoglaltak. A férfit őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását.
Szerző
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.