Azt hihette a szökött rab, hogy 11 évre ítélték - megszólalt a férfi, akit fél óráig tartott túszként

Publikálás dátuma
2019.02.20. 08:40

Fotó: police.hu
A túszejtés és lövöldözés majdnem az életébe került, bár eredetileg csak 1 év 1 hónap börtönre ítélték.
Először szólalt meg a pénteki rabszökés egyik kulcsfigurája, a túszul ejtett Nissan sofőrje - írja a Blikk. A férfi azt mesélte, hogy szokás szerint parkoló helyet keresett, amikor egyszer csak szembe találta magát Sz. Károllyal. Először csak a szélvédőjén keresztül nézett farkasszemet a szökött rab fegyverével, majd utána már a kocsiban. Lassan haladtak, útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki
azt mondta neki, hogy most ítélték el 11 év börtönbüntetésre, de neki semmi kedve hozzá.

A fegyverével eközben végig hadonászott. Rá is szólt a sofőr, mire a rab bocsánatot kért. "Azzal nyugtattam, hogy amíg itt vagyok mellette, amíg itt vagyunk együtt, addig nem fognak lőni" - mondta a túszul ejtett férfi.
A 35 éves Sz. Károly múlt pénteken szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, az egyik biztonsági felügyelő fegyverével. Az órákig tartó üldözés végén a fegyverest többször meglőtték, a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de sebesüléseit túlélte. Eredetileg mindössze 1 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélték el, bár más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte ekkor.
Szerző

Karácsony óta nem találják a 80 éves angyalföldi férfit

Publikálás dátuma
2019.02.19. 16:09

Fotó: police.hu
A rendőrök a lakosság segítségét kérik Kámán András eltűnése ügyében.
police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi még december 24-én távozott ismeretlen helyre angyalföldi lakóhelyéről, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések pedig nem vezettek eredményre. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Kámán Andrást felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést.
Szerző

Tizenkét évet is kaphat a gyerekekre lövöldöző székesfehérvári férfi

Publikálás dátuma
2019.02.19. 14:12
A begyógyszerezett "orvlövész" akár komoly sérüléseket is okozhatott volna
Fotó: Shutterstock
Fegyházbüntetést kérnek a vádlottra, aki távcsöves légpuskával öt járókelőt, köztük négykiskorút is megsebesített.
 Hosszú időre fegyházba vonulhat a székesfehérvári lövöldöző, már ha a bíróság is egyetért a helyi járási ügyészség indítványával: a hatóság lőfegyverrel visszaélés, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a férfi ellen, aki tavaly áprilisban, bedrogozva játszott mesterlövészt, gyerekeket veszélyeztetve. A nyomozás adatai szerint a vádlott 2018. április 16-án, a délutáni órákban nyugtatóra ivott, majd  bérelt, hetedik emeleti lakásából egy engedély nélkül tartott, távcsővel felszerelt légpuskából több lövést adott le a szemközti bevásárlóközpont előtt elsétáló és a közeli buszmegállóban álló járókelőkre. A sértettek közül négy gyerek volt –  a támadás során hárman könnyű sérülést szenvedtek, azonban valamennyiüknél fennállt a súlyosabb sérülés kialakulásának veszélye.
Az ügyészség azt is súlyosbító körülménynek tartja, hogy a vádlott Székesfehérvár egyik legforgalmasabb csomópontjában lövöldözött melynek közelében egészségügyi és oktatási intézmények, valamint egy bevásárlóközpont is található – mindezzel „a város lakóiban megbotránkozást, riadalmat keltett, a köznyugalmat súlyosan megzavarta.”
Ha az illetékes bíróság is a legsúlyosabb szankciót javasolja a vádlott akár 12 éves szabadságvesztésre is számíthat majd. 
Szerző