Előfizetés

Közvélemény-kutatóra akadt ki és ultimátumot adott Puzsér

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.21. 11:37

Fotó: Lakos Gábor
Szerinte Závecz Tibor megpróvál befolyásolni egy demokratikus választást.
Előválasztás után, előválasztás előtt?” címmel tartott konferenciát szerdán a Republikon Intézet, melynek második felében a Závecz Research ügyvezető igazgatója, Závecz Tibor beszélt a voksolásról. Szerinte a belengetett, de még azóta sem biztos második fordulóban sem Puzsér Róbert LMP-által támogatott független jelöltnek, sem a liberális Sermer Ádámnak nincs esélye Karácsony Gergellyel, az első kör győztesével szemben. A Puzsér-problémát ugyanakkor Závecz szerint kezelni kell.
„Ha elindul a publicista, akkor Karácsony nem biztos győzelmét Tarlós ellen biztos vereséggé fogja formálni”

– jelentette ki.

Most Puzsér Róbert a Facebook-oldalán tett közzé egy erős hangvételű bejegyzést, melyben „ultimátumot” adott, azt írta:
„Jelzem Závecz Tibornak, hogy ha még egyszer meghallom, hogy megpróbál egy demokratikus választást befolyásolni, akkor nem veszek részt semmiféle előválasztáson.”

Szerinte még el sem kezdődött a kampánya, még be sem mutatta a programját, még egyetlen vita sem zajlott Karácsony Gergely és közte „és Závecz Tibor máris az alávaló hazugságaira hivatkozva zsarolja a közvéleményt”. „Javaslom Závecz Tibornak, hogy takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon, aztán ha a budapestiek már ismerik a programomat, majd akkor ismertesse, mit kutatott ki! Karácsony Gergelyt jól ismerik a budapestiek, és láthatóan nem akarják – megtapasztalták, hogy minden szava hazugság. Nyilvánvaló, hogy velem szemben is van bennük szkepszis, mert félnek az ismeretlentől. Karácsony alkalmatlanságán nem lehet változtatni, a velem szemben táplált fenntartásokon azonban igen. Már ha Závecz Tibor meg a hozzá hasonló közvéleménybefolyásolók ezt engedik. Ha pedig nem, akkor nem lesz előválasztás. Na, ez az ultimátum hogy tetszik?” – tette fel a kérdést.

Nyíregyházán veszélyes, két városban egészségtelen a levegő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.21. 11:14

Fotó: Shutterstock
Mutatjuk, hol problémás a levegő minősége.
Veszélyes volt a levegő minősége Nyíregyházán a szerdai nap folyamán. A Levegőhigiénés Index alapján Debrecenben és Miskolcon egészségtelen, míg hét helyen – Egerben, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Sajószentpéteren, Pécsen, Putnokon és Szegeden – kifogásolt volt a levegő minősége – közölte a Tisztifőorvos a Facebook-oldalán. „A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja, hogy az érintett településeken huzamosabb ideig a szabadban tartózkodjunk. Beltéren történő tartózkodás esetén ügyeljünk a rendszeres, gyors szellőztetésre. A helytelen lakossági tüzelési módokat mellőzzük az érintett térségekben és a gépjárműveket is csak a legszükségesebb esetekben használjuk” – olvasható a bejegyzésben. Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges lakosságcsoportnál is légzőszervi tünetek jelentkezhetnek. Emellett a légszennyezettség kihatással van a keringési rendszerre, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is.

Az érsebészek fele otthagyta a veszprémi kórházat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.21. 10:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Rövid időn belül hárman távoztak a hatból, köztük az osztályvezető főorvos. A kórház főigazgatója sem cáfol.
Nem csak a fővárosi Péterfy Kórház van amiatt bajban, hogy kevés az érsebészorvosa: Veszprém megye súlyponti kórházában, a megyeszékhelyen működő Csolnoky Ferenc Kórházban rövid időn belül az érsebészeti osztály hat orvosa közül hárman felmondtak, köztük az osztályvezető főorvos is távozott – tudta meg a 24.hu.
A kórház főigazgatója megkeresésre nem is cáfolta az értesülést. Rövid levele arra korlátozódott, hogy az érsebészeti részleg teljes kapacitással működik a nap 24 órájában és a hét minden napján.
Az érsebészek felének elvesztése már okozott problémát, írja a portál. Előfordult, hogy komoly beavatkozást igénylő beteget nem tudott fogadni a veszprémi kórház, mert a specialista érsebész a távozók között van, ezért át kellett irányítani a beteget egy másik kórházba. Ügyeletet egyelőre még el tud látni a kórház, de úgy, hogy a sebészetről ugranak be, pótolva a távozott érsebészeket.