Készítse a postaládát: "brüsszelező" levél érkezik a kormánytól

Publikálás dátuma
2019.02.21. 12:20

Fotó: Hegedűs Márta
A legújabb, Soros és Juncker ellen hergelő kormányzati kampány tartalmával mindenit megkeres a kormány Gulyás Gergely szerint.
Ismét kéretlen levelekkel tölti meg a magyar postaládákat a kormány, mondta el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön, újságírói kérdésre válaszul. A téma az Európa-szerte botrányt kavaró friss plakátkampány, amivel a kormány gyakorlatilag a Fidesznek kampányol az EP-választásra.
A brüsszeli "tervekről" szóló, Soros Györggyel és menekültekkel riogató, Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét lejáratni hivatott kormányzati plakátkampány "minden elemében tartható, pontos és igaz állításokat tartalmaz" - jelentette ki Gulyás. A miniszter szerint az európai közéletnek, az Európai Bizottságnak és az Európai Néppártnak is képesnek kell lennie az önkritikára.
A kampányt Juncker hazugságnak nevezte. Rendkívüli frakcióülést kezdeményezett az Európai Néppártban (EPP) Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt politikusa a plakátok miatt, értesült a Népszava. A következő rendes frakcióülésen is téma lesz az Orbán-kormány új „tájékoztatási kampánya”, ezt valószínűleg március 6-án tartják majd Brüsszelben.
Gulyás ezzel kapcsolatban azt fejtegette a Kormányinfón: a Fidesz felé senki sem jelzett semmilyen kritikát. A Néppártból szerinte úgysem zárják ki a "legsikeresebb" pártot az Európai Parlamenti választás előtt, és különben is, a Fidesz a "legdemokratikusabb" az egész pártcsaládból.
Szerző
Frissítve: 2019.02.21. 13:08

Közvélemény-kutatóra akadt ki és ultimátumot adott Puzsér

Publikálás dátuma
2019.02.21. 11:37

Fotó: Lakos Gábor
Szerinte Závecz Tibor megpróvál befolyásolni egy demokratikus választást.
Előválasztás után, előválasztás előtt?” címmel tartott konferenciát szerdán a Republikon Intézet, melynek második felében a Závecz Research ügyvezető igazgatója, Závecz Tibor beszélt a voksolásról. Szerinte a belengetett, de még azóta sem biztos második fordulóban sem Puzsér Róbert LMP-által támogatott független jelöltnek, sem a liberális Sermer Ádámnak nincs esélye Karácsony Gergellyel, az első kör győztesével szemben. A Puzsér-problémát ugyanakkor Závecz szerint kezelni kell.
„Ha elindul a publicista, akkor Karácsony nem biztos győzelmét Tarlós ellen biztos vereséggé fogja formálni”

– jelentette ki.

Most Puzsér Róbert a Facebook-oldalán tett közzé egy erős hangvételű bejegyzést, melyben „ultimátumot” adott, azt írta:
„Jelzem Závecz Tibornak, hogy ha még egyszer meghallom, hogy megpróbál egy demokratikus választást befolyásolni, akkor nem veszek részt semmiféle előválasztáson.”

Szerinte még el sem kezdődött a kampánya, még be sem mutatta a programját, még egyetlen vita sem zajlott Karácsony Gergely és közte „és Závecz Tibor máris az alávaló hazugságaira hivatkozva zsarolja a közvéleményt”. „Javaslom Závecz Tibornak, hogy takarodjon el a halál f@szára, és ott kutakodjon, aztán ha a budapestiek már ismerik a programomat, majd akkor ismertesse, mit kutatott ki! Karácsony Gergelyt jól ismerik a budapestiek, és láthatóan nem akarják – megtapasztalták, hogy minden szava hazugság. Nyilvánvaló, hogy velem szemben is van bennük szkepszis, mert félnek az ismeretlentől. Karácsony alkalmatlanságán nem lehet változtatni, a velem szemben táplált fenntartásokon azonban igen. Már ha Závecz Tibor meg a hozzá hasonló közvéleménybefolyásolók ezt engedik. Ha pedig nem, akkor nem lesz előválasztás. Na, ez az ultimátum hogy tetszik?” – tette fel a kérdést.
Szerző

Nyíregyházán veszélyes, két városban egészségtelen a levegő

Publikálás dátuma
2019.02.21. 11:14

Fotó: Shutterstock
Mutatjuk, hol problémás a levegő minősége.
Veszélyes volt a levegő minősége Nyíregyházán a szerdai nap folyamán. A Levegőhigiénés Index alapján Debrecenben és Miskolcon egészségtelen, míg hét helyen – Egerben, Kazincbarcikán, Kecskeméten, Sajószentpéteren, Pécsen, Putnokon és Szegeden – kifogásolt volt a levegő minősége – közölte a Tisztifőorvos a Facebook-oldalán. „A Nemzeti Népegészségügyi Központ nem javasolja, hogy az érintett településeken huzamosabb ideig a szabadban tartózkodjunk. Beltéren történő tartózkodás esetén ügyeljünk a rendszeres, gyors szellőztetésre. A helytelen lakossági tüzelési módokat mellőzzük az érintett térségekben és a gépjárműveket is csak a legszükségesebb esetekben használjuk” – olvasható a bejegyzésben. Veszélyes levegőminőség esetén már az egészséges lakosságcsoportnál is légzőszervi tünetek jelentkezhetnek. Emellett a légszennyezettség kihatással van a keringési rendszerre, a központi idegrendszerre és az immunrendszerre is.
Szerző