Ügyészség: szándékosan tört-zúzott a mezőkövesdi vak férfi

Publikálás dátuma
2019.02.25. 09:39

Fotó: Shutterstock
A sajtóban megjelenő hírek szerint a vádlott csak átesett egy, az útjába kerülő autón, a vádhatóság szerint azonban alaposan összerugdosta a járművet.
Próbára bocsátásra ítélt a napokban a Mezőkövesdi Járásbíróság, egy látássérült férfit aki a vádak szerint még 2016 júliusában megrongált egy autót – a kocsi pedig történetesen egy rendőrér volt. Abírósági döntést több lap is úgy kommentálta, hogy a vak férfi csak átesett a szabálytalanul parkoló luxusautón, és elítélésében szerepet játszott, hogy a kocsi tulajdonosa egy nyomozó volt – ezt azonban most cáfolta a helyi járási ügyészség. Közleményük szerint a vak férfi hatéves gyerekével – fehér pálca, vezetőkutya nélkül – sétált a Jázmin úton, amikor a kapubejáróban parkoló autó az útjába került. Vélhetően neki is ütközött, és emiatt feldühödve többször belerúgott a jobb első sárvédőbe, a lökhárítóba és a hűtőrácsba, majd ököllel rácsapott a motorháztetőre. Közben azt sziszegte, hogy „legközelebb majd megtanulod, hogy nem így kell megállnod”.
Az ügyészség szerint két tanú is látta a történteket, ám a rongálás tényét nem csak vallomásuk, hanem a műszaki szakértő szakvéleménye is alátámasztotta. Az sem lehetett szempont, hogy rendőr a tulajdonos, hiszen a mezőkövesdi kapitányságot éppen az elfogultság kockázata miatt kizárták az eljárásból, az ügyet a tiszaújvárosi nyomozók vizsgálták ki – állítja a vádhatóság. A rongálás miatt elítélt férfinek egyébként meg kell térítenie az okozott károkat is. 
Szerző
Frissítve: 2019.02.25. 10:10

Lakás lángolt a Tűzliliom utcában

Publikálás dátuma
2019.02.25. 08:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzhelyen hagyott étel kapott lángra, a lakót a tűzoltók mentették ki a fojtogató füstből.
Lakástűzhöz riasztották a fővárosi tűzoltókat hétfőn reggel a XXII. kerületi Tűzliliom utcába: egy helyi társasház egyik lakásában csaptak fel a lángok – mint kiderült, a kályhán felejtett étel gyulladt meg. 
A helyszínre vezényelt tűzoltó egység eloltotta a tüzet, egy embert pedig kimentettek az épületből – őt később kórházba is kellett szállítani, füstmérgezés gyanújával vitték el a mentők.
Szerző

Halálos áldozatot is követelt már idén a zöldhulladék égetése

Publikálás dátuma
2019.02.24. 18:10

Fotó: Shutterstock
Kecskemét külterületén egy embernek így kapott lángra a ruhája, és már nem lehetett az illetőn segíteni.
Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az InfoRádióban beszélt arról, hogy a jó idő beköszöntével megnőtt a szabadtéri tűzesetek száma, már 585 ilyen tűz miatt riasztották a tűzoltókat.  A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy amellett, hogy a természetben is okoz kárt egy rosszul őrzött szabadtéri tűz, személyi sérüléssel is járhat. Idén már halálos áldozata is van a kerti zöldhulladék égetésének. Kecskemét külterületén valakinek így kapott lángra a ruhája, és már nem lehetett az illetőn segíteni. Dóka Imre hangsúlyozta, a tűzgyújtási tilalom minden szabályt felülír, a külterületi zöldhulladék-égetést pedig minden esetben a katasztrófavédelemmel kell egyeztetni.
Szerző