Ötvenmilliós értékben lophattak, autóból rángatták ki a sorozatbetörőket (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.27. 09:22
a Ferdinánd híd felhajtója előtt fogták el a sorozatbetörés gyanúsítottjait
Fotó: police.hu
Félórával betörés után, a nyílt utcán fogták el a két gyanúsítottat, akik legalább négy fővárosi lakást rámolhattak ki.
Nagy rendőrségi rajtaütés volt február 21-án este Budapesten, a Podmaniczky utcában: a BRFK nyomozói több autóval megállásra kényszerítettek, majd elfogtak két gyanúsítottat, akik a rendőrség szerint fél órával korábban betörtek egy újlipótvárosi lakásba. Bár  a police.hu elfogásról szóló közleményében nem tér ki rá, a nyomozók sejthetően korábban is követték és figyelték a két férfit, a rajtaütésnél így azonnal bűnjeleket, bizonyítékokat foglalhattak le: a gyanúsítottak csomagtartójában a lakásból származó laptopot, női ruhákkal teli bőröndöt, vezeték nélküli töltőegységet találtak, de előkerültek a betörésnél használt szerszámok is.
A 32 és 29 éves férfiakat elfogásuk után lopás gyanújával vették őrizetbe és hallgatták ki: az eljárás során az is kiderült, hogy a páros január 14. és február 21. között három budapesti lakást fosztott ki be, valamint 
a fiatalabb gyanúsítottnak egy másik, XIII. kerületi lakásbetörésért is felelnie kell az eljárás során, ahonnan közel 51 millió forint értékben lophatott

A rendőrök átkutatták a két feltételezett elkövető lakását is, ahol többek között értékes karórákat, laptopotokat, telefonokat, ékszereket foglaltak le. A párost a rendőrség február 24-én, bírósági engedély birtokában letartóztatta.
Szerző

Halálos vadászbaleset Somogy megyében - egy rendőr fegyvere sülhetett el

Publikálás dátuma
2019.02.26. 19:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, mert a hírek szerint a baleset okozója a rendőrség állományába tartozik
Tragikus vadászbaleset történt kedd este a Szóládhoz közeli erdőben: egy ember életét vesztette - írja a sonline. A Somogy megyei hírportál értesülései szerint a Balaton déli partjához közeli településen egy vadász meghalt, amikor a társa véletlenül fejbe lőtte. Mint írják, esély sem volt a megmentésére.

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, amely az oldal kérdésére megerősítette, hogy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indítottak büntetőeljárást.

"A baleset okozója a rendőrség állományába tartozik, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást az ügyben" - erősítette meg Kovács Katalin, a főügyészség szóvivő-helyettese az MTI értesülését. Az MTI meg nem erősített információi szerint a rendőr fegyvere egy vadászatot követően sült el, az áldozat egy vadász.
Szerző
Frissítve: 2019.02.26. 21:09

Baleset történt az M1-esen Bicskénél

Publikálás dátuma
2019.02.26. 19:02

Egy bolgár kamion átszakította a szalagkorlátot és áttért a Budapest felé vezető oldalra.
Baleset történt kedden délután az M1-es autópályán - írja a police.hu. A beszámolók szerint Győr felé haladt egy bolgár hatósági jelzésű kamion, amikor Bicske térségében átszakította a szalagkorlátot és áttért a Budapest felé vezető oldalra. A műszaki mentés folyamatban van, ezért teljes szélességében lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát. A rendőrság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt.

Az MTI végül este 9 óra után adta hírül, újra járható az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldala Bicskénél, ahol korábban baleset miatt teljes pályazár volt.
Szerző
Frissítve: 2019.02.26. 21:30