Bilincsbe verve vitték a korrupt rendőröket a Győri Törvényszékre

Publikálás dátuma
2019.02.28. 14:45
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
A lébényi rendőrőrs csaknem minden tagja érintett a héten kirobbant botrányban. A gyanú szerint zsebbe dolgoztak az M1-es autópályán. Van köztük olyan, aki több mint 25 éve szolgált a testületben.
Ahogy arról mi is írtunk, kedden 18 korrupt rendőrre csaptak le Győr-Moson-Sopron megyében, akik a gyanú szerint az M1-es autópályán ellátott szolgálatuk alatt "zsebbe dolgoztak", azaz némi készpénzért cserébe nem bűntették a szabálysértőket. Az akkor megtartott házkutatások során több mint tízezer euró készpénz került elő.

Az első hírek szerint a nyomozás "előnyért hivatali kötelességét megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette" miatt folyik, és az érintettek akár 2-től 8 évig terjedő börtönt is kaphatnak.
Úgy tudni, hónapokig tartó, titkos nyomozás előzte meg a rajtaütésszerű akciót, amelyben 150 TEK-es és készenlétis fogta el a lébényi rendőrőrs majd minden tagját. A most bíróság előtt állók közül van olyan, aki már több mint negyedszázada szolgált a testületben.

A korrupt rendőröket csütörtökön hatos csoportokban, bilincsben szállították a Győri Törvényszékre - tudósít a Kisalföld . A megyei portál értesülései szerint hat embert már szerdán letartóztattak a vesztegetési botrányba keveredett egyenruhások közül, míg további 12 rendőrt ma vezettek át a bíróságról a börtönbe.

A bíróság a kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt a bizonyítás nehezítésének, illetve megakadályozásának veszélye miatt rendelte el. A döntés kilenc gyanúsított esetében végleges, míg kilenc gyanúsított jogorvoslatot jelentett be ellene.
Szerző
Frissítve: 2019.02.28. 19:48

Elkapták a férfit, aki egy bevásárlóközpontban megütött egy 10 éves fiút

Publikálás dátuma
2019.02.28. 14:22
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A feltételezett elkövetőről egy fotót is közzétettek, amely azonban már le is került a rendőrség honlapjáról, mivel a férfit elfogták.
A rendőrség a honlapján azt írja, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi szerda délután egy terézvárosi bevásárlóközpont mozgólépcsőjén arcon ütött a tenyerével egy 10 éves fiút.
A rendőrök a fotóval ellátott felhívást aztán csütörtök délután levettek honlapjukról, mert a férfit időközben megtalálták és előállították. Elszámoltatása folyamatban van – mondta az Index kérdésére a BRFK kommunikációs osztályának munkatársa.
Szerző
Frissítve: 2019.03.01. 09:24

Körözést adtak ki a Kertész utcai ámokfutókra

Publikálás dátuma
2019.02.28. 11:54

Fényképpel körözi a rendőrség a két feltételezett tettest, akik harminc emberre támadhattak rá egy belvárosi kocsma előtt.
Országos visszhangot váltott ki az eset, ami szerint két, terminátorként tomboló ismeretlen február 22-én éjjel végigverte a Kertész utcai Vittula kocsma előtt álló vendégeket: az előbb kötekedő, majd támadásba lendülő férfiak többeket véresre ütöttek-rugdostak,
egy lányt állítólag úgy fejbe rúgtak, hogy több foga is kitört.

A rendőrök az esetet elsőként bemutató Index cikke szerint meglehetősen lazán kezelték az esetet, a helyszínre riasztott egységek nem is nagyon keresték a két férfit, aki egy közeli házba futott be. A helyzet azonban idővel  változott: a BRFK most körözést adott ki a két feltételezett tettesre. Mint írják, a garázdaság vétség gyanúja miatt folytatnak eljárást, mellyel összefüggésben keresnek egy  34 és egy 32 éves férfit. Mindez azért érdekes, mert ha a lapértesülés igaz, a tettesek maradandó testi károsodást is okoztak, a fejrúgás pedig felveti az emberölési kísérlet lehetőségét is.
A VII. kerületi kapitányság kéri, hogy aki hogy aki tud a képen látható férfiak tartózkodási helyéről vagy a bűncselekmény részleteiről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. 
Szerző
Frissítve: 2019.03.01. 14:56