EP-választás;

2019-03-02 10:01:00

Céldátum

Megvan hát a céldátum:  Áder János május 26-ra tűzte ki az európai parlamenti választások magyarországi időpontját  – közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal. "A szavazás mindannyiunk számára lehetőség arra, hogy a következő öt esztendőben befolyásoljuk az Európai Unió jövőjét. Magyarország a hazánk, Európa a közös otthonunk. Valamennyi választásra jogosult honfitársamat arra kérem, vegyen részt a soron következő európai parlamenti választáson” – fűzte hozzá a köztársasági elnök. 

A választás tétjét illetően egyetértünk az államfővelel, bár az eddigieket látva azt is tudjuk: olyan hazugságcunamit kapunk mostantól a nyakunkba, hogy alig győzzük majd forgatni az esernyőt a fejünk felett. Mert a kampány - ha hivatalosan nem is - már megkezdődött, és a kormány plakátjain nem azt olvastuk eddig sem, amivel Áder János voksolásra hív. Az állami üzenetekben Magyarország a hazánk ugyan, de ezt a hazát Brüsszel vezetésével, titkolt összeesküvésével Európa menekültbarát  erői szorongatják, mert a magyar kormány szilárdan ellenáll annak, hogy lakosságát lecseréljék; hogy keresztény kultúrájától megfosszák.

Egyetértünk Áder Jánossal: mindenki menjen majd el szavazni. Ha tanácsot adhatunk, azt mondjuk: szavazzon mindenki egy olyan Európára, amely a földrész minden népének közös otthona, nem pedig nacionalista, bezárkózó nemzetállami tűzfészek. Mindenki előtt legyen világos, aki az urnák elé vonul majd, hogy ezúttal valóban Európa jövőjéről dönt, amikor nem hiszi el, hogy itt a közdelem a bevándorlásellenes és a bevándorláspárti tábor között dúl. Hanem az autoriter nacionalista-populista erők és a demokraták között, hogy Európa megmaradjon annak, ami: a nemzetek és nemzeti kultúrák békés egymás mellett élésének és egymás gazdagításának terének - s ne váljék egy keresztény fundamentalista közösséggé.