MSZP;Origo;helyreigazítási per;Nagy Blanka;

Nagy Blanka helyreigazítási pert nyert az Origo ellen

A kormányközeli portál hazudott arról, hogy az ellenzéki tüntetéseken híressé vált gimnazistalány több tárgyból is bukásra áll, és hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket.

Első fokon pert nyert Nagy Blanka az Origo elleni sajtó-helyreigazítási perben - írja az MSZP Facebook-oldala. A gimnazista lányt a szocialista párt ügyvédje, Litresits András képviselte.

Az Origo egy januári cikkében valótlanul híresztelte, hogy Nagy több tárgyból is bukásra áll, és hiányzásai meghaladják a törvény által lehetővé tett mértéket. A portálnak 5 napja van, hogy címlapon hozza le a helyreigazítást vagy 15 napja, hogy fellebbezzen.

Az ítélethirdetés az alábbi videóban is megtekinthető:

Nagy Blanka egy kecskeméti ellenzéki tüntetésen elmondott, nagy visszhangot kiváltott beszéde után lett ismert. És bár ebben trágár szavakat is használt, a kormánypárti média, Bayer Zsolttal az élen ezt jócskán alulmúló stílusban "szállt rá" -

ennek a lejárató-hadjáratnak volt a része az Origo-cikk is, amelyről most a bíróság kimondta, hazug állításokkal volt teli.

Kérdés, a portál miként ad majd teret a helyreigazításnak, hiszen nemrég Juhász Péter a megszűnt Együtt párt egykori elnöke is arról panaszkodott, hogy a bíróság által elrendelt helyreigazítást az Origo az éjszaka közepén rakta ki egy eldugott helyre, és később is mindent megtett, hogy az még véletlenül se kerüljön az olvasók szeme elé.