Kirúgtak három embert a HírTV-től

Publikálás dátuma
2019.03.06. 13:48

Fotó: Molnár Ádám
Állítólag a biztonsági kamerák átvizsgálásával is megpróbálták kideríteni, kik szivárogtatták ki azt a képet, melyen látszott, milyen mikrofonkockája lesz másnaptól a közös híradós stábnak.
A Media1 értesülése szerint a Hír TV elbocsátott három munkatársat, egy riportert, egy online szerkesztőt és egy asszisztenst. A portál úgy tudja, a három fővel kedden közölte a HírTV, hogy elfogyott irántuk a bizalom, és megválik tőlük. Információik szerint a tévénél kilátásba helyeztek fegyelmi eljárást is a későbbiekre. A portál azt írja: az ügy előzménye, hogy a HírTV állítólag a biztonsági kamerák átvizsgálásával is megpróbálta kideríteni, kik szivárogtatták ki január 21-én a Media1 számára azt a fényképfelvételt, melyen látszott, milyen mikrofonkockája lesz másnaptól a HírTV és az Echo TV közös híradós stábjának. Úgy tudják, a kirúgottak közül többen is munkaügyi pert fontolgatnak a tévétársasággal szemben, elbocsátásukat jogszerűtlennek tartják. A Media1 azt írja, hogy nem az érintett, kirúgott személyektől kapták meg a felvételt.
Szerző
Témák
HírTV mikrofon

Töredékére csökkentette a Fidesz a szombathelyi alpolgármester fizetését, aki "átállt" az ellenzékhez

Publikálás dátuma
2019.03.06. 13:41
Molnár Miklós (Pro Savaria)
Fotó: Szombathely.hu
Sokakat érdekelt, mit kezd a Fidesz azzal a számára szokatlan helyzettel, hogy teljes ellenzéki együttműködés mellett elvesztette a többséget. A jelek szerint az első reakció a bosszúé.
Mostantól érdemes lesz figyelni Szombathelyre, ugyanis kiderülhet, hogyan kezel a Fidesz egy olyan szituációt, amikor komplett ellenzéki összefogás mellett kicsúszik a kezéből a többség - állapították meg sokan, amikor a vasi megyeszékhely közgyűlésében úgy alakultak az erőviszonyok, hogy a 10 kormánypárti tag helyett a 9 baloldali, az 1 jobbikos és az 1 helyi civil szervezet (Pro Savaria) színeiben induló képviselő akarata érvényesült.
Nos, a friss hírek alapján az első lépés: a bosszú.

Sajtóértesülések szerint ugyanis szerdán Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) szombathelyi polgármester csökkentette a fentebb említett civil, Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester fizetését - írja az ugytudjuk.hu. Molnár ezt meg is erősítette a portálnak: "A hír igaz, tértivevényes levélben kaptam kézhez. Csak annyit tennék hozzá, hogy ha az elmúlt 4 évben a fideszes városvezetés annyit foglalkozott volna a várossal, mint most velem, akkor Szombathelynek járható útjai és járdái lennének."

Ráadásul nem is kis "vágásról" van szó, hisz Molnár eddig az alpolgármesteri fizetésre volt jogosult, ami bruttó 950 ezer forintot jelentett, míg ezután mindössze képviselői juttatást kap majd, ami bruttó 200 ezert plusz költségtérítés.
Molnár a január 8-i, a rabszolgatörvény ellehetetlenítésére összehívott rendkívüli közgyűlés után lett "áruló". Bűne annyi volt a Fidesz szemében, hogy megszavazta az ellenzéki javaslat napirendre vételét.

A polgármester ezután Molnár visszahívását kezdeményezte az alpolgármesteri tisztségből, de ezt pedig a többi ellenzéki képviselő akadályozta meg. A február 28-i közgyűlésen végül az újdonsült ellenzéki többségnek sikerült néhány szimbolikus intézkedést megszavaznia, például visszahívták Lovass Tibort, a helyi Médiaközpont vezetőjét, akinek a városi média vezetőjeként "nem sikerült objektívnek lennie."

Egyébként aki jelenleg ellátogat Szombathely város honlapjára, azt egy közlemény fogadja, amely szerint Puskás Tivadar polgármester "ismételt tárgyalást kezdeményez" az említett közgyűlésen nem tárgyalt napirendi pontok miatt. Az ülés időpontja március 13-a, szerda 9.00 óra.
Szerző
Frissítve: 2019.03.06. 13:43

Szombathely után Egerben is teljes az összefogás

Publikálás dátuma
2019.03.06. 12:28

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Mirkóczki Ádám lesz az ellenzék polgármesterjelöltje.
Az Egri Ügyek értesülései szerint szerda kora délután sajtótájékoztatón jelentik be, hogy Mirkóczki Ádám, jelenlegi jobbikos országgyűlési képviselő lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Egerben. A portál azt írja, a politikus nem a Jobbik, hanem egy új, nemrég bejegyzett szervezet, az Egységben a Városért Egyesület (EVE) színeiben indul majd. Információik szerint az ellenzéknek arról is sikerült Egerben megállapodnia, hogy a hevesi megyeszékhelyen az EVE zászlója alatt az egyéni választókerületekben is csak egy jelöltet indítanak majd az őszi önkormányzati választásokon. Azt írják, hogy „az MSZP, a Jobbik, a DK, az LMP és a Momentum egri szervezete közötti megállapodás alapján a közeljövőben hozzák nyilvánosságra, hogy mely egyéni körzetekben kik lesznek a jelöltjeik, akik között jelenlegi önkormányzati képviselők, a pártok más jelöltjei és függetlenek is vannak”. Mirkóczki az Indexnek megerősítette az indulását és az ellenzéki összefogást. Az országban elsőként Szombathelyen kötött megállapodást az MSZP, a DK, az LMP és a Momentum arról, hogy közösen indítanak jelölteket az őszi önkormányzati választáson. A közös ellenzéki polgármester-jelölt az MSZP-s Nemény András lesz.

Mirkóczki egy csapásra favorit lehet

A legutóbbi, 2014-es önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP színeiben induló Habis László 38,3%-os eredménnyel nyerte az egri polgármester-választást, Mirkóczki Ádám akkor 26%-kal a második helyen végzett. Mivel öt éve a baloldali összefogás (DK-Együtt-MSZP) színeiben induló Dr. Szalóczi Géza 19%-ot, az LMP-s Csarnó Ákos pedig 4,4%-ot kapott, így ha ezek a pártok most tényleg beállnak mögé, a Jobbik képviselője meglehetősen jó esélyekkel várhatja az őszi voksolást - még akkor is, ha a "kockáspapír-módszer" nem feltétlenül válik be teljesen, azaz lesz némi lemorzsolódás ahhoz képest, mint ha csak összeadnánk az őt támogató pártok számait.

Szerző
Frissítve: 2019.03.06. 12:40