Előfizetés

Eltörték az arccsontját a német autógyár egyik csúcsmenedzserének a bulinegyed biztonsági őrei

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.13. 07:39
Bulinegyed - illusztráció
Fotó: Shutterstock
A pénteki Síp utcai tömegverekedés áldozata egy német autógyár 57 éves vezető menedzsere és fiai. Állítják: a biztonsági őrök szó nélkül ütöttek.
Brutálisan bántalmaztak egy német állampolgárságú topmenedzsert péntek este a budapesti VII. kerületi bulinegyedben, írja a Blikk.hu. Az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték az 57 éves férfit, két gyermekét pedig gázspray-vel fújták le. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen.
A megtámadott férfi az egyik legnagyobb német autógyár vezető menedzsere, aki két, Magyarországon élő fiához jött a fővárosba. A család vacsorázni ment a belvárosba, ahol az este első fele nagyon jól sikerült, beültek az egyik, most divatos helyre, ahol ettek és beszélgettek. A vacsora végeztével fizettek, majd eljöttek az étteremből. Később mégis úgy gondolták, annyira tetszett nekik a hely, hogy visszamennek, de be már nem jutottak. Az 57 éves férfi ügyvédje szerint
az ajtónál a biztonsági szolgálat emberei a két gyerekre támadtak, azonnal lefújták őket gázspray-vel, majd ütni kezdték a nagyobbik fiút.

A kisebbik, 17 éves gyerek próbált a testvére védelmére kelni, ám ő is kapott a maró spray-ből, majd ütötték, rugdosták. Apjuk mobillal próbálta felvenni az esetet, mire őt is megtámadták.
Legjobban a feje sérült meg, az arccsontja és a járomcsontja is eltört.

"Ügyfelem nem érti, miért támadtak rá. Ő csak jól akarta magát érezni a gyerekeivel. Természetesen feljelentést tett, jelenleg is nyomozás folyik az ügyben. Ami történt, az bizonyítottság esetén különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésnek minősülhet" – vélekedett az ügyvéd.
Az erzsébetvárosi rendőrök mindenesetre négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként az üggyel kapcsolatban. Azt írták, az eset során ketten könnyebb, egy férfi súlyos sérülést szenvedett. A Blikk úgy tudja, a támadást térfigyelő kamera rögzítette.

Négyen vertek három embert

Egy hónap sem telt a Kertész utcai Vittula előtti támadás óta, és újra nagy verekedés zajlott le a VII. kerületi bulinegyedben: a rendőrség közleménye szerint március 9-én, 0 óra 10 perc körül négy férfi támadt rá három másikra egy Síp utcai szórakozóhely előtt. A helyszín és az időpont, továbbá a sértettek és gyanúsítottak száma, a sérülések mértéke egyezik; jó eséllyel tehát a tömegverekedés, amiről kedden írtunk, a német menedzser és fiainak ügye.

Vaddisznók leptek el egy főutat, sorra törtek össze az autók

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.13. 07:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két ember megsérült, három járműben keletkezett kár.
Vaddisznók közé hajtott egy személygépkocsi kedd este fél 8 körül a 6-os főúton Pécs és Hird között, írja a police.hu.
A baleset során további két járműben keletkezett anyagi kár, az elsődleges adatok alapján ketten könnyebben megsérültek.

A helyszínelés idejére a rendőrök az út balesettel érintett szakaszát lezárták, a korlátozást 9 előtt röviddel oldották fel.

Jogerősen kilenc évet kaptak a vendéget agyonverő biztonsági őrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.12. 19:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A két férfi egy Tisza-parti szórakozó helyen úgy megverte a sértettet, hogy az hónapokkal később belehalt agysérüléseibe.
Másodfokon is helyben hagyta a Debreceni Ítélőtábla az emberölésért nem jogerősen már 9 évre elítélt biztonsági őrök börtönbüntetését, akiknek ügyében első fokon a Nyíregyházi Törvényszék járt el. Az Ítélőtábla szerint 2016 márciusában, a vádlottak egy Tisza parti szórakozóhelyen biztonsági őri feladatokat láttak el több társukkal együtt. A hajnali órákban a szórakozóhelyen későbbi áldozatuk és egy ismeretlen személy összeszólalkozott, és dulakodni kezdett.
A vádlottak közbeléptek, kivezették a két férfit a teremből - hogy miért az nem tisztázott, de az épületen kívül aztán többször is megverték a sértettet, aki a földre került. Ezután másik két biztonsági őr a kapun kívülre vitte a sérültet, akinek még volt annyi ereje, hogy telefonon segítséget kérjen. Végül az áldozat két barátja hívott mentőt, és a brutálisan összevert férfit kórházba szállították.

A sértett koponyaüregi sérüléseket szenvedett, több koponya és agyműtéten esett át, ám így sem lehetett rajta segíteni, 2016 októberében elhunyt. Bántalmazása és a halála között közvetett okozati összefüggés állapítható meg - mondta ki a jogerős döntést meghozó bíróság, amely mindkét támadót kilenc-kilenc év szabadságvesztésre ítélte. A vádlottak ugyanakkor tagadták a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését, derül ki az ügyet bemutató közleményből.