Kislány-bugyival a fejükön buktak le a kunszentmiklósi betörők

Publikálás dátuma
2019.03.13 20:35
A betörésekhez használt bugyimaszk
Fotó: police.hu
A két férfi a gyanú szerint rendszeresen visszajárt rezet lopni egy helyi gyárba, az álcázásra egészen különös módot találtak.
Több mint három tonna rezet lophatott el a rendőrség gyanúja szerint két kunszentmiklósi férfi: december óta nyolc alkalommal vittek el fémet egy helyi gyárból, legalább 3,6 millió forint értékben. A betörésekről február 22-én az üzem egyik képviselője tett bejelentést, és már akkor feltételezték, hogy olyan tettesről vagy tettesekről lehet szó, aki otthonosan mozognak az ipari területen.
A régi és volt dolgozókat, valamint a gyár térfigyelő kameráinak felvételeit ellenőrizve, a rendőrség végül el is jutott a feltételezett elkövetőkhöz – egy 28 és egy 23 éves férfihez – akiket március 11-án, éppen lopás közben értek tetten. Az idősebbik gyanúsítottat még a helyszínen elkapták, társa órákkal később került rendőrkézre.
Mint kiderült, két betörő egészen furcsa módon álcázta magát: fejükre kislány alsóneműt húztak, amire szemréseket vágtak – a maszkká alakított ruhadarab a kamerák felvételein is feltűnt, a rajtaütés során pedig meg is találták egyiküknél. A nyomozás során a rendőrök eljutottak a vörösréz feltételezett felvásárlójához: a 41 éves dunavecsei lakost orgazdasággal, beszállítóit lopással gyanúsítják. Mindhármukat őrizetbe vették, várhatóan le is tartóztatják őket – derül ki a police.hu cikkéből.
Frissítve: 2019.03.13 20:39

Eltűnt egy 70 éves hajdúdorogi férfi

Publikálás dátuma
2019.03.21 21:10

Fotó: police.hu
A hajdúböszörményi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik Veres Mihály megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a férfi csütörtökön távozott a lakóhelyéről, és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. Veres Mihály körülbelül 170 centiméter magas, átlagos testalkatú, haja és bajusza ősz. Eltűnésekor kék színű bársony kabátot, fekete pamutsapkát és zöld gumicsizmát viselt.

Négyes karambol az Árpád hídon – Két ember megsérült

Publikálás dátuma
2019.03.21 20:14
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset a Budára vezető oldalon történt.
Összeütközött négy gépkocsi csütörtök este Budapesten, az Árpád hídon, a Budára vezető oldalon – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járműveket. A karambolban két ember megsérült, őket ellátják a mentők.