Kislány-bugyival a fejükön buktak le a kunszentmiklósi betörők

Publikálás dátuma
2019.03.13. 20:35
A betörésekhez használt bugyimaszk
Fotó: police.hu
A két férfi a gyanú szerint rendszeresen visszajárt rezet lopni egy helyi gyárba, az álcázásra egészen különös módot találtak.
Több mint három tonna rezet lophatott el a rendőrség gyanúja szerint két kunszentmiklósi férfi: december óta nyolc alkalommal vittek el fémet egy helyi gyárból, legalább 3,6 millió forint értékben. A betörésekről február 22-én az üzem egyik képviselője tett bejelentést, és már akkor feltételezték, hogy olyan tettesről vagy tettesekről lehet szó, aki otthonosan mozognak az ipari területen.
A régi és volt dolgozókat, valamint a gyár térfigyelő kameráinak felvételeit ellenőrizve, a rendőrség végül el is jutott a feltételezett elkövetőkhöz – egy 28 és egy 23 éves férfihez – akiket március 11-án, éppen lopás közben értek tetten. Az idősebbik gyanúsítottat még a helyszínen elkapták, társa órákkal később került rendőrkézre.
Mint kiderült, két betörő egészen furcsa módon álcázta magát: fejükre kislány alsóneműt húztak, amire szemréseket vágtak – a maszkká alakított ruhadarab a kamerák felvételein is feltűnt, a rajtaütés során pedig meg is találták egyiküknél. A nyomozás során a rendőrök eljutottak a vörösréz feltételezett felvásárlójához: a 41 éves dunavecsei lakost orgazdasággal, beszállítóit lopással gyanúsítják. Mindhármukat őrizetbe vették, várhatóan le is tartóztatják őket – derül ki a police.hu cikkéből.
Szerző
Frissítve: 2019.03.13. 20:39

Busz gázolt el egy gyereket Pesterzsébeten

Publikálás dátuma
2019.03.13. 14:52
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elgázolt, sérült gyereket kórházba kellett szállítani, a baleset miatt az érintett útvonalon közlekedő villamosok sem járnak.
Eddig tisztázatlan körülmények között egy busz ütött el egy gyereket szerda délután Pesterzsébeten Jókai Mór utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésében. Az rendőrség információi szerint a gyermek súlyosan megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitté – a baleset torlódást okozhat a kereszteződésben.
A gázolásra a BKK is figyelmeztet Facebook-oldalán. Mint írják, a történtek miatt a 51-es és az 52-es villamos helyett összevont pótlóbusz közlekedik a Gubacsi út/Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között. A 66-os és a 148-as autóbusz pedig terelve közlekedik, nem érinti a Mártírok útja, a Szigligeti utca és a Mártírok útja/Határ út megállót.
Szerző

Évtizedekre rács mögé kerülhetnek a borsodi lányt csoportosan megerőszakoló férfiak

Publikálás dátuma
2019.03.13. 14:22
Ide vonszolták először támadói az elkábított lányt.
Fotó: ugyeszseg.hu
Ezzel még nem került pont a 2017-es ügy végére: az együtt közel 60 év fegyházbüntetésre ítélt erőszaktevők fellebbeztek.
Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék, melyben csaknem hat évtizednyi szabadságvesztést szabott azzal a hét vádlottal szemben, akik 2017 nyarán egy Miskolchoz közeli településen herbálos cigarettával elkábítottak, majd egymás után mind, többször megerőszakolták 16 éves lányismerősüket.
Az ítélet szerint a vádlottak és a sértett valamennyien a Borsod megyei településen éltek, egymást korábbról ismerték. A támadás napján a lányt egy cigarettával kábították el. Miután ő elfogadta azt, néhány perc alatt elbódult, végtagjait még tudta mozgatni, de beszélni már nehezére esett. Ekkor egy romos házba kísérték őt, ahol ismét cigarettára gyújtottak. Egyikük ölelgetni kezdte a sértettet, aki igyekezett eltolni magától a férfit, de egyre erőtlenebbé vált, nem tudott védekezni. Ezt észlelve a két vádlott a kábult sértettel – annak akarata ellenére - többször szexuális cselekményeket végezett. Időközben a helyszínre érkezett a harmadik vádlott is, aki maga is szexuális cselekményre kényszerítette a lányt. Ezután újabb vádlott érkezett a házhoz, aki a sértettet átvitte egyik társa lakásába, ahová a többiek is követték őket. Időközben a sértett bódultsága csökkent, védekezett a vádlottakkal szemben, azonban a vádlottak egyike a száját befogta, a többiek lefogták és a házban tartózkodó öt vádlott ismét szexuálisan bántalmazta. A sértett a vádlottak cselekményei miatt testszerte horzsolásokat, zúzódásokat szenvedett.
Egy vádlott cselekményben való részvétele nem nyert bizonyítást, ezért őt a bíróság felmentette.
A bíróság a vádlottakat tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal, egymás cselekményéről tudva, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek. A felnőttkorú vádlottak közül az egyiket 10 év, másikat 9 év 6 hónap, két vádlottat 9 év, további két vádlottat 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte. A fiatalkorú vádlottal szemben 4 év szabadságvesztést szabott ki. Súlyosító körülmény volt a cselekmény brutális elkövetési módja és egyes vádlottak esetében a büntetett előélet. A bíróság a bűncselekményt beismerő vádlottak esetében utóbbit enyhítő körülményként értékelte.
Az ítélettel szemben a bűnösnek kimondott vádlottak és a védők fellebbeztek, a büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Szerző
Frissítve: 2019.03.13. 14:41