Vétlen volt a balesetben a sofőr, mégis eltörték az orrát

Publikálás dátuma
2019.03.14. 11:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Bosszút álltak Nagykátán egy teherautósofőrön, mert járműve elé ugrott egy gyerek.
Súlyos testi sértés miatt jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Nagykátai Járásbíróság gyorsított eljárásban egy férfit, aki rátámadt egy teherautó vezetőjére februárban Nagykátán - közölte a Pest Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint az eset azután történt, hogy a vádlott keresztfia kiszaladt az úttestre és nekirohant a teherautónak. A gyermek a baleset után a lábát fájlalta. A sofőr hívta a mentőket, a gyermek édesanyja pedig értesítette a rokonait, köztük a vádlottat is a történtekről.
 A férfi autójával a helyszínre hajtott, és ütni kezdte a teherautó vezetőjét. A bántalmazás következtében a sofőr nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett: eltörött az orrcsontja, az arca zúzódott, a szemöldöke pedig felrepedt.
Szerző

Felfüggesztett börtönre ítélték a tüntetésen rendőrre támadó férfit

Publikálás dátuma
2019.03.14. 11:02

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A nem jogerős ítéletet azért szabták ki, mert arcon vágott egy, a tüntetőket visszatartani próbáló rendőrt.
Első fokon egy év négy hónap, két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy tüntetőt, aki arcon ütött egy sorfalban álló rendőrt a budapesti Kossuth téren 2017 áprilisában - tudatta Fürcht Pál fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.
Fürcht  közleménye szerint a 44 éves férfi egy délutáni, rendőrök által biztosított tüntetésen vett részt, ahol a Parlament lépcsősora előtt a tömeg előrenyomulásának megakadályozásában részt vevő, szolgálatban lévő egyik rendőrt arcon ütötte. A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat. A bíróság a férfit a vádban bűnösnek mondta ki, és nem jogerősen  el is ítélte. A tüntető egyébként a CEU védelmében rendezett tüntetésen vett részt, kezében zászlót lengetve és a Parlament főlépcsője előtt kirobbanó tülekedésben ütötte meg kétszer is az intézkedő rendőrt.
Szerző

Hároméves gyerek szellemi szintjén állhat a szekszárdi gyermekgyilkosság gyanúsítottja

Publikálás dátuma
2019.03.14. 09:23
Rendőrök helyszínelnek a szekszárdi Séd-patak medrében, ahol a gyermekgyilkosságot elkövették
Fotó: police.hu
Ki sem lett volna szabad engedni az elmegyógyintézetből a gyógyszereken élő fiatalt, aki a gyanú szerint meggyilkolta rokonát, egy hatéves kislányt – mondta a volt nevelője.
Zárkózott fiú volt a szekszárdi gyerekgyilkos – árulta el K. Dániel volt nevelője, aki a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyén ismerte meg a tinédzsert. Nagy-Bozsoky Lajos az ATV-nek nyilatkozva azt mondta, szerinte hiba volt őt hamarabb elengedni. Dánielt magába zárkózó alkatként  jellemezte, aki gyakorlatilag „hároméves gyerek agyával rendelkezik”. Nagy-Bozsoky – aki a javítóintézet speciális csoportját vezette, és Dániellel is itt ismerkedett meg – azzal folytatta, hogy a tinédzsert még 2016-ban helyezték át hozzájuk a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetből (IMEI). Már ekkor több mint egy tucat különböző gyógyszert szedett. A nevelő szerint – aki nemrég hagyta ott a javítóintézetet - magának való volt a fiú, és nem nagyon tudott beilleszkedni a többiek közé. 
Épp ezért többször is jelezték az igazgatóság felé, hogy vissza kellene helyezni az IMEI-be, végül ez nem történt meg.

A pedagógus szerint a fiatal zárkózottságát jól mutatja, hogy csupán pár mondatot beszéltek, miközben nagyjából két hónapig járt a fiatal fiú abba a speciális csoportba, amelyet ő maga vezetett.
Arról is cikkezett a sajtó, hogy Dániel 2016-ban került be, és három évig kellett volna az intézetben tartózkodnia. Csakhogy ezt nem töltötte le, és egy éve szabadon engedték. A nevelő azt mondta: ha valakit javítóintézeti nevelésre „ítélnek” és jól viselkedik, akkor elengedhetik a bent töltött idő valamennyi részét, amit egyfajta jutalomként lehet felfogni. Ehhez persze a nevelői csoport véleményezése szükséges és egy meghallgatás. A tinédzser esetében viszont nem kellett volna elengedni – folytatta – merthogy korábban is jelezték a vezetőség felé a problémákat, de sajnos nem történt semmi az elmondása szerint, mint ahogyan őket sem hozták döntéshelyzetbe. Ennél a pontnál pedig Nagy-Bozsoky már a rendszer működéséről is kritikát mond, hiszen azt állítja, hiába a nevelési csoportok jelentősége, az ő véleményük kevésbé számított, hiszen a véleményezés – hogy mit is kell a papírra írni – az általában rajtuk felül dőlt el. Saját tapasztalatából kiindulva
úgy véli, hogy általában a továbbgörgetés taktikája folyik, tehát a problémás gyerekek tovább görgetése, hiszen addig sem az intézetnek van vele problémája.

Nagy-Bozsoky szerint több, az említett fiatalemberhez hasonló kaliberű, tőlük szabadult fiatal járkál most is az utcákon. A Bors egyébként úgy tudja, hogy a szekszárdi gyerekgyilkosság gyanúsítottja az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött. Az pedig már az ügyészség közleményéből derült ki, hogy a gyanúsított 2017 őszén a bíróság cselekvőképességet részlegesen korlátozó gondnokság alá helyezte.
Szerző