"Rogánt is hívja be a rendőrség" - meghallgatták Szél Bernadettet a Brüsszel-ellenes plakátok ügyében

Publikálás dátuma
2019.03.14. 15:57

Fotó: Tóth Gergő
Másfél órán keresztül hallgatta meg a rendőrség Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt, miután feljelentést tett a kormány Brüsszel-ellenes plakátkampányával kapcsolatban hűtlen kezelés és hivatali visszaélés miatt.
A képviselő feljelentése szerint a kampány a kormánypártok érdekeit szolgálja. Szél Bernadett a meghallgatásról beszámoló Facebook-videójában többször is azt mondta, megkérdezték tőle, "mennyibe kerül ez a történet", mire azt válaszolta, ezzel kapcsolatban a Miniszterelnöki Kabinetiroda tud felvilágosítást adni, és reméli, hogy "Rogán Antalt ugyanúgy behívják, ahogy engem is behívtak".
A képviselő hozzátette, a Soros-Juncker-párost ábrázoló plakát szerinte 5-10 milliárd forintba kerülhetett. Mint mondta, a feljelentése kiterjedt a plakátok mellett minden olyan felületre, ahol a kormány hirdetése megjelent. Elmondta azt is a rendőrségnek a másfél órás meghallgatás alatt, hogy a Brüsszel-ellenes kampány hazugságokra épülő politikai propaganda, amelynek a célja a szavazatszerzés.
"Én csak azt kérem Polt Pétertől (...), hogyha engem behívtak ide, mint országgyűlési képviselőt (...), akkor hívják be Rogán Antalt is, és kérdezzék meg tőle, mennyibe került ez a történet. (...) Mert nem én költöm el hazugságokra és propagandára az adófizetők pénzét, hanem ő" - mondta Szél Bernadett.  
Szerző

Szombattól már a tavaszi menetrend szerint közlekednek a BKK hajói

Publikálás dátuma
2019.03.14. 15:28

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Napközben az óránként induló D12-es hajójárattal lehet utazni Budapest belvárosából a Kopaszi-gát a Rómaifürdő felé is, akár kora este is.
Szombattól életbe lép a tavaszi hajómenetrend a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatában, így mindennap, akár kora este is lehet hajózni a belvárosból a Kopaszi-gát és a Rómaifürdő felé. A BKK csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tavaszi menetrend szerint munkanapokon napközben az óránként induló D12-es hajójárattal lehet utazni a Kopaszi-gát-BudaPart és a Rómaifürdő felé is.
A belvárosi Duna-szakaszon a D2-es járat teszi sűrűbbé a hajóforgalmat, amely a reggeli csúcsidőszakban a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér között biztosít átkelési lehetőséget, utána napközben kora estig a Kossuth Lajos tér és a Petőfi tér között jár.

Hétvégén a D12-es hajóval lehet utazni, amely a Kopaszi-gát-BudaPart és a Rómaifürdő felé is 60 percenként indul. Szombat-vasárnap a belvárosi szakaszon a Petőfi tér és a Margitsziget között közlekedő hajók biztosítják a 30 perces járatsűrűséget.

Van, ami már a Médiatanácsnak sem fér bele: elkaszálták a TV2 Tényeket

Publikálás dátuma
2019.03.14. 14:53
Forrás: Tények/Facebook
A hatóság, amely korábban megengedőnek bizonyult többek közt a Ripost hírhedt hajléktalanos címlapjával is, most kiegyensúlyozatlanság miatt elmarasztalta a csatornát.
Megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a TV2 a Tények február 9-i adásával - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A csatorna híradójában aznap a jobbikos parlamenti képviselők által felvett juttatásokról volt szó, de az érintett párt ellentétes álláspontját nem jelenítette meg a műsor - számol be az indoklásról a hvg.hu.

A Médiatanács most kötelezte a médiaszolgáltatót, hogy vagy öt napon belül tegye közzé az erről szóló Médiatanács-döntést vagy a döntésben megfogalmazott közleményt, vagy tizenöt napon belül a kérelmezőnek adjon lehetőséget álláspontja megjelenítésére.
Szerző
Frissítve: 2019.03.14. 14:55