A sors üzent a lúzer bűnözőnek: ez nem a te utad

Publikálás dátuma
2019.03.25. 17:31
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A lopott teherautó lefulladt alatta, egy másik kocsival oszlopnak hajtott, még egy betörést sem tudott összehozni a 26 éves férfi.
Jármű önkényes elvétele és többrendbeli lopás miatt is felelnie kell egy fiatal ágasegyházi férfinak, aki gyakorlatilag semmilyen hasznot nem látott a bűncselekményekből.
A büntetett előéletű férfi ellen a Kecskeméti Járási Ügyészség emelt vádat, közleményükből pedig vicces, de inkább elkeserítő történet bontakozik ki: a vádirat szerint a botcsinálta bűnöző tavaly június 15-én korábbi munkaadója kecskeméti telephelyéről kötött el egy teherautót, de a jármű meghibásodott, így az út szélén kellett hagyja. Ez nem vette el a kedvét a kísérletezéstől: három nappal később már egy kecskeméti autómosóból lopott el egy kulcsot, majd próbált elhajtani egy ott parkoló járművel – tolatás közben azonban egy oszlopnak ütközött, 400 ezer forintos kárt okozva. Az összeroncsolt lökhárítót látva, inkább egy másik autót vitt el a telephelyről, a lopott kocsit viszont még aznap megtalálták
A férfi nemcsak autókkal próbálkozott ezekben a napokban, hanem egy belvárosi társasház első emeleti lakásának teraszajtaját befeszítve megkísérelt egy lakásba is bemenni, ám ez végül nem sikerült neki. Azonban a teraszajtó befeszítésével így is 287 ezer forint kárt okozott.
Mivel a vádlott korábbi fegyházbüntetéséből kedvezménnyel szabadulva követte el a mostani bűncselekményeket, az ügyészség a korábbi büntetés végrehajtását is kérte. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. 
Szerző

Majdnem húsz macskát mérgeztek meg két hét alatt Felgyőn

Publikálás dátuma
2019.03.25. 15:59
Képünk illusztráció
Fotó: Frederic SOREAU / AFP/Photononstop
A tettes fagyállós tejjel és eledelbe rejtett gombostűdarabokkal öli meg az állatokat.
Csaknem húsz macskát és két kutyát mérgeztek meg két hét alatt a Csongrád megyei Felgyőn – derül ki a delmagyar.hu cikkéből. A falut felháborították a történtek. Horváth Lajos polgármester elmondta: akadt olyan ház is, ahonnan három, ápolt, gondozott macska tűnt el, másnak a kutyáját mérgezte meg valaki. Volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is.
„Találgatások vannak, hivatalos gyanúsított nincs. Amikor közhírré tettük, hogy hivatalos boncolást kérünk, akkor hirtelen abbamaradt a macskák mérgezése”

– tette hozzá.

A portál szerint az esetek a a Hámán Kató, a Rákóczi és a Gárdonyi utca vonzáskörzetében történtek.
Szerző

A belek helyett drog és mobil lapult az összevarrt patkányban

Publikálás dátuma
2019.03.25. 15:59

Fotó: Shutterstock
A galamb és a teniszlabda már uncsi a csempészeknek.
A személyzet a minap rutinellenőrzést tartott egy börtönben a délnyugat-angliai Dorsetben, írja a 24.hu. Az ellenőrzés során három halott patkányt találtak, és észrevették, hogy varratok vannak a gyomruknál. Zsigerek helyett drogot, mobiltelefont és SIM-kártyákat találtak bennük. A brit igazságügyi minisztérium közleménye szerint olyannal már találkoztak, hogy teniszlabdákat vagy galambokat használtak csempészetre, de a patkány teljesen új dolog.  A hatóságok szerint az állatokat egyszerűen bedobták a börtönbe, a terv pedig az volt, hogy azokat egy elítélt majd összegyűjti, az árut pedig eladja.
Szerző