Pándi gyilkosság: sokan rettegtek a 24 éves férfitól

Publikálás dátuma
2019.03.27 11:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
„Úgy éreztem, hogy engem is meg fog ölni” – mondta az áldozat élettársa.
Mi is beszámoltunk arról, hogy múlt pénteken gyilkosság történt Pándon: a gyanú szerint egy 24 éves férfi éjszaka bemászott szomszédai házába, majd egy lapátnyéllel agyonverte az ott élő 88 éves férfit, illetve bántalmazta a lakó 53 éves élettársát is. A Bors most azt írja, hogy a mentálisan sérült fiú már hosszú ideje zaklatta a párt. A lapnak a férfi élettársa elmondta: É. Mihály nem először tört be hozzájuk, már többször életveszélyesen megfenyegette őket. „Senkije nem volt, többször segítettünk neki, adtunk ételt és vizet. Ám amikor kérdezés nélkül is bejött, szóltunk a rendőröknek” – fogalmazott az asszony, akit nemrég engedtek ki a kórházból, ahol megműtötték a törött könyökét. Mint mondta, ez mit sem ért, Mihály a hátsó ablakon többször is bemászott hozzájuk, majd a padlásra feljutva tört rá a párra. Amikor a férfi elkezdte ütni, könyörgött neki, hogy hagyja abba, de nem állt le. „Úgy éreztem, hogy engem is meg fog ölni” – mondta a nő. Hozzátette, hogy Mihály megpróbálta megerőszakolni, ekkor azonban rendőrért kiáltott, és a férfi elmenekült. A lap szerint a fiút mindenki ismeri a környéken, és sokan rettegtek tőle. Az egyik szomszéd azt mondta: a férfi egyedül élt, de van egy gondnoka, ugyanis gyámság alatt áll. É. Mihály a tette után Pándon rejtőzködött, az egyik helyi járőr telefonon érte utol, majd hamarosan elfogták. T. Gyula másnap, a kórházban halt meg. A Bors úgy tudja, bordája, koponyája is eltörött, a férfi még a fülét is levágta.
Az Index megkereste a Pest Megyei Főügyészséget arról, mennyiben helytállóak az értesülések a férfi mentális állapotáról, a nemi erőszak kísérletéről, illetve hogy ez mennyiben befolyásolhatja az eljárást. Azt a választ kapták: „A minősített emberölés bűntettével gyanúsított férfi beszámítási képességének megítélése szakértői kérdés, ezért a gyanúsított szakértői vizsgálata folyamatban van. A bűnügy további részleteit érintő kérdésére a nyomozás érdekeire figyelemmel jelenleg nem adható válasz.

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.