Pándi gyilkosság: sokan rettegtek a 24 éves férfitól

Publikálás dátuma
2019.03.27. 11:10
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
„Úgy éreztem, hogy engem is meg fog ölni” – mondta az áldozat élettársa.
Mi is beszámoltunk arról, hogy múlt pénteken gyilkosság történt Pándon: a gyanú szerint egy 24 éves férfi éjszaka bemászott szomszédai házába, majd egy lapátnyéllel agyonverte az ott élő 88 éves férfit, illetve bántalmazta a lakó 53 éves élettársát is. A Bors most azt írja, hogy a mentálisan sérült fiú már hosszú ideje zaklatta a párt. A lapnak a férfi élettársa elmondta: É. Mihály nem először tört be hozzájuk, már többször életveszélyesen megfenyegette őket. „Senkije nem volt, többször segítettünk neki, adtunk ételt és vizet. Ám amikor kérdezés nélkül is bejött, szóltunk a rendőröknek” – fogalmazott az asszony, akit nemrég engedtek ki a kórházból, ahol megműtötték a törött könyökét. Mint mondta, ez mit sem ért, Mihály a hátsó ablakon többször is bemászott hozzájuk, majd a padlásra feljutva tört rá a párra. Amikor a férfi elkezdte ütni, könyörgött neki, hogy hagyja abba, de nem állt le. „Úgy éreztem, hogy engem is meg fog ölni” – mondta a nő. Hozzátette, hogy Mihály megpróbálta megerőszakolni, ekkor azonban rendőrért kiáltott, és a férfi elmenekült. A lap szerint a fiút mindenki ismeri a környéken, és sokan rettegtek tőle. Az egyik szomszéd azt mondta: a férfi egyedül élt, de van egy gondnoka, ugyanis gyámság alatt áll. É. Mihály a tette után Pándon rejtőzködött, az egyik helyi járőr telefonon érte utol, majd hamarosan elfogták. T. Gyula másnap, a kórházban halt meg. A Bors úgy tudja, bordája, koponyája is eltörött, a férfi még a fülét is levágta.
Az Index megkereste a Pest Megyei Főügyészséget arról, mennyiben helytállóak az értesülések a férfi mentális állapotáról, a nemi erőszak kísérletéről, illetve hogy ez mennyiben befolyásolhatja az eljárást. Azt a választ kapták: „A minősített emberölés bűntettével gyanúsított férfi beszámítási képességének megítélése szakértői kérdés, ezért a gyanúsított szakértői vizsgálata folyamatban van. A bűnügy további részleteit érintő kérdésére a nyomozás érdekeire figyelemmel jelenleg nem adható válasz.
Szerző
Témák
Pánd gyilkosság

Éveken át erőszakolhatta nevelt fiát a most letartóztatott férfi

Publikálás dátuma
2019.03.27. 09:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészségi gyanú szerint öt éven át kényszerítette szexre gyerekét a nevelőapa.
Letartóztatásba került a Komárom-Esztergom megyei faluban élő férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt éven keresztül rendszeresen „szexuális cselekmények elvégzésére” kényszerítette gyerekét. Úgy tudjuk, hogy az áldozat fiú, és betöltötte a 12. életévét, de még nem volt nagykorú, amíg az erőszak tartott: mostohája az ügyészség szerint 2010 és 2015 között hetente több alkalommal, szóbeli fenyegetéssel, illetve erőszakkal kényszerítette a gyereket. Információink szerint a gyanúsítottnak közös gyermekei is vannak a sértett élettársával, de rájuk nem terjed ki a hatósági vizsgálat.
A nevelőapát most még a tizennyolcadik életévét be nem töltött, nevelése alatt álló személy sérelmére, erőszakkal és élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják. 
Az ügyben eljáró Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség kérte az illetékes bíróságot, hogy rendelje el a férfi letartóztatását,  
mivel fennáll a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén folytatná a bűncselekmény elkövetését, illetve veszélyeztetné a bizonyítási eljárást.

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, és egy hónapos letartóztatást rendelt el. 
Szerző

Autópályán sétáló férfit gázoltak halálra az M7-esen

Publikálás dátuma
2019.03.27. 07:03
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A baleset Székesfehérvár külterületén, a Balaton felé vezető oldalon történt.
Teherautó sodort el egy, az úttesten sétáló férfit az M7-es autópálya 64-es kilométerszelvényében, Székesfehérvár külterületén, a Balaton felé vezető oldalon szerda hajnalban. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu.  A helyszíni szemle idején a járműforgalom egy sávon haladt. A rendőrök már feloldották a forgalomkorlátozást. A baleset bekövetkezésének körülményeit vizsgálják.
Szerző
Frissítve: 2019.03.27. 11:20