Lovasi András ült a terepjáróban, ami egy rendőrautónak szaladt szerdán

Publikálás dátuma
2019.03.28. 17:18

Fotó: police.hu
Az egyik rendőr súlyosan, a másik könnyebben megsérült. Állítólag nekik jelzett zöldet a lámpa.
Terepjáró ütközött egy rendőrautóval szerda délután Budapest belvárosában, Erzsébetvárosban, derül ki egy rendőrségi közleményből. Az ütközés után ráadásul egy harmadik autó is a rendőröknek szaladt. A balesetben végül ketten sérültek meg, egy ember könnyebben és egy súlyosabban.
A sérültek mindketten rendőrök, a terepjáróban pedig Lovasi András Kossuth-díjas magyar zenész ült

- írja a Blikk.hu. A lapnak úgy nyilatkozott az énekesnek, a Kispál és a Borz és a Kiscsillag zenekarok frontemberének koncertszervezője, Balassa János: "a hír igaz, Lovasi András volt a szerdai baleset egyik résztvevője. Nagyon sajnálja a történteket és jobbulást kíván a sérült rendőröknek. Nem állt semmilyen szer hatása alatt, a helyszínen még megvárta a rendőri intézkedést".
Öt másodperce volt már zöld a lámpa, mikor a rendőrök elindultak a szolgálati kocsival, tehát szabad jelzésen hajtottak ki

- írja a Zsaruellátó közösségi oldalán, a balesetben megsérült egyik rendőrre hivatkozva, aki az autót vezette. 3 foga tört ki, bal oldalon a kulcscsontja többszörösen tört, illetve elmozdult - részletezik. A mellette ülő rendőrnő könnyebben megsérült.
Szerző

Halálra gázolt a vonat egy embert Székesfehérváron

Publikálás dátuma
2019.03.28. 16:15
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Mávinform 10-20 perces késésekre figyelmeztet Szabadbattyán és Székesfehérvár között.
Halálra gázolt a vonat egy embert Székesfehérváron, a Vásárhelyi úti vasúti átjárónál csütörtök délután, írja a katasztrófavédelem. A balesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik segítik az utasokat a biztonságos átszállásban a menetesítő járatra.
Az érintett vasúti vonalon késésre és forgalomkorlátozásra kell számítani. A Mávinform 10-20 perces késésekre figyelmeztet Szabadbattyán és Székesfehérvár között. Közlésük szerint 14:34-kor történt a baleset.
Szerző

„Két család életét tettem tönkre” – Megszólalt a tárgyláson a szentendrei úti gázoló

Publikálás dátuma
2019.03.28. 13:36

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
„Nem tudok, és nem is akarok semmit felhozni a mentségemre” – mondta a vádlott a csütörtöki tárgyaláson.
A vádlott meghallgatásával kezdődött a Szentendrei úton részegen halálos balesetet okozó O. Á. ügye. A vád szerint a vádlott tavaly márciusban többórás italozást követően autóba ült, és 165-170 kilométeres sebességgel haladt. A III. kerületi Rákóczi utca és a Czetz János köz kereszteződésében nem észlelte a piros lámpánál várakozó másik autót, és lassítás nélkül nekiütközött. A vétlen gépkocsi sofőrje és utasa a helyszínen meghalt, a vádlott pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset egyik áldozata Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakos volt. A harminc év körüli vádlott hétmillió forintos óvadék ellenében szabadlábon védekezhet, de nem hagyhatja el Budapest közigazgatási területét.  Az Index tudósítása szerint a csütörtöki tárgyaláson a vádlott rosszul lett, amikor a bíró felemlegette, hogy egy hónappal ezelőtt HÉV-vel elhagyta Budapest közigazgatási területét, pedig ezt nem tehette volna. A védő ezután arra utalt, hogy nem lehet kétségkívül megállapítani, hogy a sebességtúllépés az ittasság miatt volt. Szerinte a Szentendrei úton pedig „tendencia”, hogy az autósok túllépik a sebességhatárt. Az ügyész szerint viszont semmiképp sem lehet figyelmen kívül hagyni a vádlott ittasságát, hiszen szerinte jó látási viszonyok között, négysávos úton egyáltalán nem észlelte a várakozó autót, nem fékezett, és a kormányt sem rántotta el, hogy megakadályozza az ütközést. A vádlott a korábbi tárgyalásokkal ellentétben élt az utolsó szó jogával, néha zokogva olvasta fel szövegét a papírjából:
Két család életét tettem tönkre felelőtlenségemmel. Azt is tudom, nem tudok jobban bocsánatot kérni tőlük. Nem telik el úgy nap, hogy ne járna a fejemben az a bizonyos nap. Mégis kérem a két fiú családját, hogy bocsássanak meg nekem. Nem tudok, és nem is akarok semmit felhozni a mentségemre. Csak próbálom a félresiklott életemet rendbe hozni, igyekszem a társadalom hasznos és megbecsült tagja lenni.
Végül azt mondta, hogy a szabadságvesztés könnyebb lesz annál, mint ami utána vár rá majd a kinti életben. A bíró ezután berekesztette a tárgyalást. Az ügyben egy hét múlva hoznak másodfokú ítéletet. A vádlott nem felmentését, csak a korábbi, hét és fél éves börtönbüntetés ítélet enyhítését kérte.
Szerző