Medvejóslással gyúrnak az ukrán elnökválasztásra - a migránsmaci tűnik politikailag képzettnek

Publikálás dátuma
2019.03.29 09:40

Fotó: AFP/ Mikhail Palinchak
A honi medve a jelenlegi elnök újraválasztását valószínűsíti, de már a foci-vb-t is elszúrta.
Bevetette a krasznojarszki állatkert Bujant, a jóslásra használt barnamedvét, hogy előre jelezze az ukrán elnökválasztás eredményét, írja a hvg.hu. A jóslást tökökkel oldották meg, a medve a három esélyes jelölt képével díszített tökök közül választott. Bujan a közvélemény-kutatásokat vezető Volodimir Zselenszkij humorista tökével nem törődött, Petro Porosenko-éra viszont rárepült. jelenlegi elnök tökét vette célba, kihúzta belőle a zászlót, és jóízűen elfogyasztotta. Ettől még a jelenlegi elnök nem dőlhet hátra: Bujan a foci világbajnokság döntőjét rosszul tippelte meg.  Valamivel megbízhatónak számít Auróra, a nőstény jegesmedve jóslata, aki a várható eredménynek megfelelően a Zselenszkijhez tartozó disznóhús-darabot választotta.

Öt ember halt meg a szélvihar miatt az USA-ban

Publikálás dátuma
2019.04.20 14:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Georgia északkeleti részére, Észak- és Dél-Karolinára, valamint Virginiára tornádóriasztást adtak ki.
Öt ember vesztette életét a szélvihar miatt az USA-ban – írja az AP hírügynökség közlése alapján az ABC News. Pénteken a floridai Woodville-ben egy fa dőlt egy házra. Egy nyolc éves kislány életét vesztette, egy 12 éves fiú pedig megsérült. Korábban Mississippiben három, Alabamában egy ember halt meg a szélvihar miatt. Georgia északkeleti részére, Észak- és Dél-Karolinára, valamint Virginiára tornádóriasztást adtak ki.

Minisztériumi épületnél robbantottak Kabulban

Publikálás dátuma
2019.04.20 13:22

Fotó: AFP/ STR
A támadást három fegyveres követte el, állítólag az egyikük bejutott az épületbe.
Robbantás és lövöldözés volt Kabul központjában, a Kommunikációs és Informatikai Minisztérium épületénél helyi idő szerint szombat délelőtt, 11 óra 40 perc körül. A BBC-nek egy minisztériumi forrás azt mondta: a támadást három fegyveres követte el, és egyiküknek sikerült bejutnia az épületbe. A tizennyolc emeletes épületet több száz ember hagyta el.