Kiesett a kilencedikről, de életben maradt a kőbányai férfi

Publikálás dátuma
2019.03.29. 14:45

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Rendőrök mentették ki a halál torkából az idős férfit, aki egy korlát tartott vissza a mélységtől.
Isteni szerencséje volt a kőbányai, Bányató utcában lakó idős embernek, aki csütörtök délután esett kiegy tömbház kilencedik emeletéről. 
A férfi annak köszönheti életét, hogy nadrágja egy emeletnyi zuhanás után beleakadt egy erkély korlátjába, ami visszarántotta a mélyből. A balesetet egy szemtanú is látta, és azonnal értesítette a rendőröket, akik pár percen belül a helyszínre értek. A járőrök behúzták az erkélyre a férfit, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, írja a police.hu.
Szerző

Savban emészthette el barátját a gyilkos lány

Publikálás dátuma
2019.03.29. 08:51

Fotó: Police.hu
Horrorfilmbe illő módszerrel próbált megszabadulni egy feldarabolt holttesttől a fiatal gyanúsított és édesanyja, lapértesülés szerint éppen ez vezetett lebukásukhoz.
Újabb, elborzasztó részleteket közölt a Blikk a Jászalsószentgyörgyön talált, feldarabolt áldozat ügyében. A lap emlékeztetett rá, hogy a gyanúsított, fiatal nő Bécsben egy vita hevében leszúrta barátját, aki azonnal meghalt. A nő a holttestről levágta a végtagokat és a fejet, majd Ausztriából telekocsi-szolgáltatással Magyarországra szállította a bőröndökbe gyömöszölt testrészeket. Időközben a gyanúsított édesanyja is akcióba lendült: a lap úgy tudja, hogy az asszony ipari mennyiségű sósavat vásárolt, hogy a maró vegyületben feloldják a testet. Tettük után a maradványokat zacskókba tették, majd Jászalsószentgyörgy mellett egy öntözőcsatornában rejtették el. 
A maradványokat gyerekek találták meg, a rendőrség pedig azonnal megkezdte a nyomozást. Kiderült: az áldozat egy külföldi állampolgár, a gyilkos után a hajsza pedig Jászladányra vezette a nyomozókat.  A gyanúsított a lebukásához többek között az vezetett, hogy egy helybéli üzlet eladója közölte a rendőrséggel: egy asszony nemrégiben tíz liter sósavat vásárolt. Arra is emlékezett, hogy ki volt a vevő. – Nagyon kikészült az eladó, amióta megtudta, mire kellett Andreának a sav – árulta el egy helybéli lakó, aki szerint anya és lánya törzsvásárlónak számított a boltban, sósavat azonban még soha nem vettek. A Blikk információi szerint a gyanúsított családja nemrégiben költözött Debrecenből Jászladányba. A fiatal nőt nagyon ritkán látták, az édesanyját és testvérét azonban mindenki jól ismeri. A lap megszólaltatta a gyanúsított testvérét is, aki állítása szerint semmit sem tudott a történtekről. A gyilkosságról és a holttest eltüntetéséről semmit nem tudtunk, a mama minket sem avatott be, hogy miket csinálnak a lányával. Az biztos, hogy elköltözünk, nagyon félünk ugyanis, hogy valaki megtámad minket, miközben mi semmiről sem tehetünk – mondta testvér. 
Szerző

Mindjárt vádat emelnek a Fenyő-gyilkosság ügyében

Publikálás dátuma
2019.03.29. 07:35
Gyárfás Tamás telefonál
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Gyárfás Tamás, Portik Tamás és egy volt főügyész ülhet a vádlottak padjára a Magyar Nemzet értesülései szerint.
Két hónapon belül vádemelési javaslattal befejeződhetnek a Fenyő-merénylettel kapcsolatban zajló nyomozások, tudta meg a Magyar Nemzet. A Nemzeti Nyomozó Iroda Gyárfás Tamás és Portik Tamás ellen a médiacézár megölésére való felbujtás miatt, a Központi Nyomozó Főügyészség Ihász Sándor volt főügyész ellen a Gyárfással kapcsolatos bűnpártolás miatt élhet vádemelési javaslattal. Emlékezetes, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) tavaly áprilisban gyilkosságra való felbujtással gyanúsította meg Gyárfás Tamást. A gyanú szerint a sportvezető azzal bízta meg Portik Tamást, az Energol egykori vezetőjét, hogy ölesse meg Fenyő János médiacézárt.
Ezt megelőzően Portik is gyanúsított lett az ügyben, mivel a nyomozók szerint a volt olajbűnöző – és nem mellesleg, hidegvérű bérgyilkos – Jozef Rohácnak adott megbízást a gyilkosságra. Az, hogy Fenyő János gyilkosa a szlovák férfi volt, már korábban bizonyítást nyert, a bíróság ezért 2017-ben jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte.
Gyárfás Tamás tagadja, hogy köze lett volna Fenyő megöléséhez, számos alkalommal elmondta, hogy a gyilkosságot megelőzően már rendezte a vitás ügyleteit a sajtómágnással. A kormányközeli napilap információi szerint Portik egyelőre nem tett vallomást az ügyben, az mindenesetre tény, hogy a rendőrség a közelmúltban hatalmas mennyiségű hanganyagot foglalt le, amelyből az Energol-vezér és Gyárfás rendhagyó kapcsolata körvonalazódik. A Portik által rögzített felvételek arról tanúskodnak, hogy kettőjük közt visszatérő téma volt Fenyő János likvidálása. Az egykori olajbűnöző folyamatosan ezzel az üggyel provokálta, lényegében zsarolta a sportvezetőt.
Szerző