Előfizetés

Elítélték a kisfiút felpofozó járókelőt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.02. 16:47
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az 56 éves férfi kisebb szóváltás után ütötte meg a labdáját tartó fiút. A bíróság most bűnösnek találta.
Védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértéssel vádolták azt a férfit, aki még február 29-én, a Westendben felpofozott egy tízéves fiút. A vádlott pár szót váltott a sértettel, miközben a mozgólépcsőn utaztak, majd a lépcsőt elhagyva visszafordult, és „közepes erővel” arcon ütötte a mögötte érkező, kezében labdát tartó gyereket.
A pofon miatt körözést adtak ki a férfi ellen, aki másnap önként megjelent a rendőrségen, és beismerő vallomást tett. Az ügyben Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség emelt vádat, még hozzá gyorsított eljárásban, így egy hónapon belül bíróság elé állíthatták a vádlottat. A testület a férfit bűnösnek mondta ki a vádban felhozottak szerint, és egy év próbára bocsátásra ítélte – derül ki az ügyészségi közleményből.

Medveprémet találtak egy csomagtartóban Záhonynál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.02. 13:39

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal / Facebook
Természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.
Medveprémet találtak egy autó átvizsgálásakor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai – írja a NAV a Facebook-oldalán. A pénzügyőrök egy ukrán autót ellenőriztek Záhonynál. A kocsi csomagtartójában, egy zsákban elrejtve egy barnamedveprémet (Ursus arctos) találtak, amelyhez a sofőr semmilyen hatósági eredetet igazoló engedélyt nem tudott bemutatni. A NAV munkatársai természetkárosítás bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a 250 ezer forint értékű medveprémet lefoglalták.

Egy hónapig élt együtt áldozata holttestével egy pécsi férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.02. 12:29

Fotó: Baranya Megyei Főügyészség
Egy ismerőse az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt bejelentést tett a rendőrségen.
A Baranya Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki megölte a lakótársát, majd egy hónapig lakott a holttesttel egy szobában. Az ügyészség közleménye szerint a vádlott és a sértett régi ismerősök voltak, akik Pécsett, egy négy lakásból álló ingatlanban laktak. A négy lakás közül kettő a sértett tulajdonában volt, az egyiket ő használta, míg a másikat a vádlott szívességi használóként. A vádlott és áldozata jó kapcsolatban voltak, a sértett állandó, illetve alkalmi munkából származó bevételeiből fedezték kiadásaikat, a háztartást pedig a vádlott vezette. A két férfi rendszeresen fogyasztott közösen alkoholt. 2018. október végén a lakásban ittasan szóváltásba keveredtek, mely kölcsönös tettlegességgé fajult. Ennek során a vádlott a sértettet közepes erővel állon ütötte, majd a kezében lévő késsel, nagy erővel mellkason szúrta. A férfi a szúrás következtében egyensúlyát vesztette, majd arccal a padlóra zuhant.Ezt követően a vádlott a földön fekvő sértettet a késsel a hátán is nagy erővel megszúrta. A férfi a szúrások következtében elhunyt.
A vádlott az elkövetés után két nappal az általa használt lakás szobájában egy leeresztett műanyag úszómedencébe tekerte a holttestet. 2018. november közepén egy szőnyeget is rátett az erősen oszló holttestet rejtő műanyag úszómedencére és mosószert szórt köré. A célja az volt, hogy a későbbiekben elrejti a ház mögötti mocsaras területen a holttestet. Időközben a sértett és a vádlott közös ismerősei többször is érdeklődtek a sértett holléte felől, melyre az elkövető minden esetben kitérő válaszokat adott. 2018. november végén a vádlottat meglátogatta egy ismerőse a lakásban, ahol az erős szag és a lakásban uralkodó körülmények miatt a későbbiekben bejelentést tett a rendőrségen. Ezt követően a lakásban tartott házkutatás során megtalálták a rendőrök az elhunyt férfit.