EP-választás;

2019-04-09 09:00:00

Az igazi hét pont

Öt éve még volt program. Hivatalosan az országgyűlési választásra szólt, de mivel az európai parlamenti voksolásra sem készült másik, valószínűleg arra is érvényes (volt): „Csalódást fogok okozni önöknek, mert a mi programunk egyetlen szóban foglalható össze, s ez úgy hangzik: folytatjuk. Szerényebben fogalmazva: folytatni szeretnénk.” (Érdemes az eredeti Facebook-bejegyzés alatt a képet is megnézni – Orbán Viktor saját oldala, tehát nyilvánvalóan az ő jóváhagyásával került oda a fotó, nem valami ellenzéki lap galád képszerkesztőjének a tréfája. Az arcára van írva minden.) 

2019-ből visszanézve bizonyos értelemben tényleg csalódást okozott: nem a tartalom maradt változatlan, hanem az irány. 2014-ben ez még egy másik ország volt, relatíve szabad médiával (az Origo elfoglalása, a megyei lapok bekebelezése és a Népszabadság bezárása előtt járunk), fékként-ellensúlyként működő Simicska Lajossal, az EPP-ben a jó fiú szerepét eljátszani próbáló Fidesszel, a Soros-Brüsszel-migránsok apokalipszis leghalványabb jele nélkül. A matematikához értők szerint két pont egyértelműen meghatároz egy egyenest – ha a 2014-et és 2019-et összekötő egyenesre rámérjük a 2024-es évet, viszonylag pontosan látni fogjuk, hol tart majd az ország a következő EP-választás idején. Másképp fogalmazva: az Orbán-pártnak tényleg van egy 7 pontból álló választási programja. Nem kampányolnak vele, de a tetteikből meg a mozgásukból kikövetkeztethető, hogy mire fogják felhasználni a május 26-án rájuk adott szavazatokat. Merthogy használni fogják (azért kérik), és olyan naiv ember nem sok lehet az országban, aki elhiszi, hogy a következő EP-ciklus csak a migrációról fog szólni. Lássuk tehát az igazi 7 pontot.

1. Mostantól a kormányt az EU-ból hivatalosan is csak az európai adófizetők pénze érdekli: mindent annak fognak alárendelni, hogy az ingyenpénzből, amíg még lehet, minél több, szabadon elkölthető forrást szerezzenek.

2. Az EU-támogatások kétharmada jelenleg is a Mészáros-Tiborcz-Garancsi (stb.) érdekkörben tűnik el, az agrárpénzek felét 12 baráti oligarcha nyeli le. Ez az arány tovább fog torzulni: az Orbán-sleppnek több, az országnak még kevesebb jut.

3. Nem lesz itt semmiféle Európai Ügyészség: bármilyen konfliktust, áldozatot (az ország kárára) bevállalnak azért, hogy az EU ne tudja ellenőrizni a pénzlenyúlást. 

4. A csetepaté elé oda lesz tolva paravánul a migránsozás: látszólag a magyar Magyarországért megy majd a harc, valójában a lopás szabadságáért és a felelősségre vonás elkerüléséért. 

5. Az EP-választások után Orbánékat ki fogják rakni (formálisan kilépnek) az EPP-ből. Ezzel a Fidesz elveszíti uniós befolyását, az EU zombipártjai közé kerül. Használni már nem tud az országnak, ártani viszont rengeteget – minél több a mandátuma, annál többet. 

6. Ahogy távolodunk Brüsszeltől, úgy közeledünk majd Moszkvához és Pekinghez.

7. A 2024-es EP-választást Magyarországon már nem fogják megtartani.

Aki „Orbán Viktor programját támogatja”, valójában erre szavaz. Azért szólunk most, mert utólag már nehéz lesz változtatni rajta.