Még kilencmilliárdot költhet budapesti focipályákra az MLSZ

Publikálás dátuma
2019.04.10. 12:46
Illusztráció
Fotó: Népszava
A következő két évben is rengeteget költenek pályaépítésre, Magyar Labdarúgó Szövetség állami támogatással bővítheti programját.
Az Orbán-kabinet 2020-ban és 2021-ben összesen 9 milliárd forintot ad a fővárosi focipályafejlesztési program bővítésére - derül ki a kedd esti Magyar Közlönyből. Az Orbán Viktor által jegyzett határozat kitér arra is, hogy Kásler Miklós emberi erőforrás miniszternek szeptember végéig kell előterjesztést készítenie a bővítésről.
A határozat érdekessége, hogy a pályafejlesztési program kapcsán összesen 14 milliárd forintos támogatást említ a 2017-2021 közötti időszakra; az MLSZ azonban már tavaly 8 milliárd forint értékben rendelt meg H-kategóriás nagy méretű futballpályákat különböző kivitelezőktől - köztük a stadionépítésben is jeleskedő Pharos 95 Kft.-től – ha pedig az új, ígért források maradéktalanul befutnak, akkor a szövetség már 17 milliárd forintot fordíthat erre a célra.
A két tétel közötti hárommilliárdos különbözet kapcsán megkerestük az MLSZ-t; arra is kíváncsiak voltunk, hogy állnak a tavaly megrendelt felújításokkal, hány új pályát építenének a most beígért plusz forrásból, (összehasonlítási alapként, egy új műfüves, kivilágított nagypálya a hozzátartozó zuhanyzós öltözővel akár 250 millióba is kerülhet). Ha kérdéseinkre választ kapunk, frissítjük cikkünket.
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 17:38

Tényleg csalfa a világ leghíresebb mémpárja: a kormány babaváró programja után most az MSZP-Párbeszédet hirdetik

Publikálás dátuma
2019.04.10. 12:29

Magas labdát adott a fideszes kommunikáció, az MSZP le is csapta.
Vicceset húzott az MSZP: már az MSZP-Párbeszéd EP-listáját népszerűsíti az a fiatal pár, akikkel a kormány a babváró programot hirdeti. A kép egyelőre Ujhelyi István Facebook-oldalán bukkant fel, de úgy tudjuk, néhány óriásplakáton is látható lesz majd. Sőt, a poénnek folytatása is lesz, olyan képekkel is előjönnek majd, amelyeken a kormányprogram reklámarcai megdöbbennek azon, hogy Fideszt felfüggesztették Európában.
Ahogy Ujhelyi István stábjából megtudtuk, a kormányhirdetéshez egy ügynökségi fotót vásároltak meg, ugyanerről a párról vásárolt képet is az MSZP, hogy elkészítse a saját verzióit.   Ugyanez a pár amúgy a világ talán leghíresebb, legtöbbször idézett és átforgatott mémjében, a félrenézős mémben szerepelt. Valószínűleg minden ki ismeri a képet, de ha netán mégsem, róluk van szó:
Ugyanők szerepelnek egyébként egy brüsszeli plakáton is. Ezt is Ujhelyi István fedezte fel, ahogy kajánul megjegyezte, úgy látszik "ők sem kérnek az orbáni családpolitikából, helyette eljöttek a zord Brüsszelbe gyakornoknak".
Szerző
Frissítve: 2019.04.10. 19:15
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Képek a BAH-csomópont kiürítéséről

Lezárták a csomópontot, valamint az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is. Közel 7000 embert érint a kiürítés. Második világháborús robbanótesteket hatástalanítanak szerdán az érintett területen.

Szerző

Megosztás
Motoros rendőr a lezárt Alkotás utcán
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A művelet idejére mintegy fél kilométeres körben kiürítik a városrészt, lezárják a csomópontot, valamint az Alkotás utca és a He
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A kiürítés 2600 lakót és több mint 4000 dolgozót érint
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Az érintett területet a lakóknak és az ott dolgozóknak legkésőbb reggel 8 óráig el kell hagyniuk
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
Csak a hatástalanítás sikeres befejezése után, várhatóan késő délután térhetnek vissza
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A XI. és XII. kerületieknek a MOM Kulturális Központ, az I. kerületieknek pedig a budavári közterület-felügyelet ügyfélszolgálat
Fotó: Balogh Zoltán / MTI
A honvédségi tűzszerészek megállapítása szerint a robbanótestek közül mindkét bomba nagyon jó állapotban van
Fotó: Lakatos Péter / MTI
A robbanótestetek kívülről rozsdásak, de a gyújtószerkezetük érintetlen
Fotó: Lakatos Péter / MTI
A kiszerelés, illetve a hatástalanítás idején mindössze egy tűzszerész, Debrődi Péter százados tartózkodik majd a bombánál
Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Lakatos / MTI