Előfizetés

Meghosszabbították a soroksári futónő meggyilkolásával gyanúsított férfi letartóztatását

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.11. 18:16

Fotó: police.hu
Korábbi elítélései nem tartották vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől, így már csak ezért is rács mögött tartják R. Szilvesztert.
Budai Központi Kerületi Bíróság múlt csütörtökön meghozott végzésében meghosszabbította az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsított R. Szilveszter letartóztatását. A letartóztatás a végzés szerint az elsőfokú bíróság határozatáig, de legfeljebb 2019. június 7-ig tart, derül ki a Fővárosi Törvényszék közleményéből.
A rendelkezésre álló adatok alapján a terhelt megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013. szeptember 25-én este Budapest XXIII. kerületében egy füves-bokros területen a sértettet szexuális célzattal, brutálisan, az emberi méltóság mély megalázásával megölte, majd a sértett tulajdonát képező tárgyakat magával vitte. A nyomozó hatóság a terheltet aljas indokból vagy célból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja. A férfit 2013. október 25. óta tartják folyamatosan fogva - igaz, 5 évig egészen másért ült. Letartóztatását legutóbb múlt vasárnapig hosszabbították meg.
A közlemény azt írja: figyelemmel a gyanúsított aggályos személyi körülményeire, életvitelére, valamint a terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, továbbá a kiszabható – akár életfogytig tartó – büntetés nagyságára, változatlanul megalapozottan feltehető, hogy kényszerintézkedés hiányában a férfi a hatóság számára elérhetetlenné válna. Az indokolás szerint megállapítható az is, hogy korábbi elítélései nem tartották vissza a gyanú szerinti, majd azt követően újabb bűncselekmény elkövetésétől, így esetében továbbra is fennáll a bűnismétlés veszélye is.
A végzés nem végleges.

Preparált könyvekben hordták a kenőpénzt a tűzoltóknak - engedély helyett vádemelést szereztek vele

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.11. 16:55

Fotó: Shutterstock
A két 60 év körüli férfi kétszer is hiába próbálta lefizetni a katasztrófavédelem ügyintézőit.
Egy szakhatósági állásfoglalást kívánt megszerezni két férfi, de lefizetéssel próbálkoztak, és vádemelés lett a kísérletük vége, írja az ügyészség. A vádirat szerint az egyik vádlott, egy 65 éves férfi tulajdonos volt egy cégben, amely raktár és irodaépület használatbavételére kért engedélyt. Az engedélyhez a katasztrófavédelmi hatóság szakhatósági állásfoglalása volt szükséges, a férfi megbízta 64 éves férfi ismerősét, hogy képviselje a céget a szakhatóság előtt. A hatóság 2016 decemberében a használatbavételt – tűzvédelmi szempontok alapján – nem támogatta.
A két férfi nem törődött bele ebbe. A támogató állásfoglalás megszerzéséért a 65 éves férfi átadott társának egy ajándékcsomagot, ,,Boldog karácsonyt!” feliratú csomagolásban, benne egy újrafóliázott könyvvel, abban pedig 30 ezer forint készpénzzel. A megbízott a csomagot 2016. december 21-én próbálta átadni  az ügyfélfogadást ellátó tűzoltó hadnagynak, hiába. A 64 éves férfi – társa megbízásából – 2017. január 3-án ismételten megkísérelte elérni a szakhatóság támogató állásfoglalásának kibocsátását, amikor az ügy előadójának, egy tűzoltó főhadnagynak megint egy újrafóliázott, azonban már 60 ezerrel kitömött könyvet kívánt átadni jogtalan előnyként.
A hivatalos személy a könyvet másodszor sem vette át. A férfi mindkét alkalommal az ügyfélfogadó helyiségben hagyta a jogtalan előnyt.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival – a 64 évessel, mint bűnsegéddel – szemben 2 rendbeli hivatali vesztegetés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. 3-4,5 évre kerülhetnek börtönbe.

Mentőautó karambolozott a Kiscelli utcában, egy ember megsérült

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.11. 13:55
Illusztráció
Fotó: Népszava
Betegszállító járművel ütközött össze egy gépkocsi csütörtök délután a Budapest III. kerületében húzódó Kiscelli utcában – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltóit riasztották. A balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátják.