Akadozott a Facebook és az Instagram

Publikálás dátuma
2019.04.14 13:27

Fotó: AFP / NurPhoto/ Nasir Kachroo
Sok helyen WhatsApp-on sem lehetett üzeneteket küldeni és fogadni.
Európa-szerte problémákról számoltak be a Facebook, az Instagram és a WhatsApp felhasználói. A Facebookot és az Instagramot nem lehetett elérni, és WhatsApp-on sem tudtak üzeneteket küldeni és fogadni a felhasználók. Marokkóból és a Fülöp-szigetekről is jelezték a hibát Twitteren. A 24.hu a Downdetector adatai alapján azt írta, hogy többfelé, például Magyarországon is csak bizonyos területekről jelezték a hibát. A Verge cikke szerint a Facebook szóvivője később közölte: korábban több embernek is problémája lehetett az alkalmazásokhoz történő hozzáféréssel. A probléma azóta megoldódott, a kellemetlenségekért elnézést kérnek.
Frissítve: 2019.04.14 18:14

Kigyulladt egy magyarokat szállító busz Horvátországban

Publikálás dátuma
2019.04.20 07:09
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset Delnice közelében történt, senki nem sérült meg. A tűz okát vizsgálják.
Kigyulladt egy magyarokat szállító autóbusz Horvátországban Delnice közelében, de senki sem sérült meg – számolt be pénteken online felületén a 24sata nevű horvát napilap. Az autóbusz péntek délután 2 óra körül gyulladt ki a Cardak-alagútból kijövet az A6-os autópálya Rijeka felé vezető oldalán. A tüzet eloltották, okát vizsgálják – közölte a Tengermelléki-fennsíki megyei rendőrség.
Szerző

Felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét Moszkvában

Publikálás dátuma
2019.04.19 21:06
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Tórát Hájím jesivában mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég volt a támadás idején.
Ismeretlenek felgyújtották Oroszország legnagyobb zsidó tanintézményét, a moszkvai Tórát Hájím jesivát - közölte Mojse Lebegy rabbi a RIA Novosztyi hírügynökséggel péntek este. A rabbi felhívta a figyelmet arra, hogy
az incidens a judaizmus fő ünnepe, a pészah előtt történt.
A tanintézményben mintegy 60 hallgató, rabbi és vendég tartózkodott, akik a széder esti közös étkezésre érkeztek. Lebegy elmondta, hogy a kóser hús kamrája égett le.
Olga Jeszaulova, a moszkvai főrabbi sajtótitkára az Interfaxnak nyilatkozva kifejezte reményét, hogy a rendvédelmi szervek hamar megtalálják az elkövetőket. Személyi sérülésről az esettel kapcsolatban hírügynökségi jelentések nem számoltak be.
Idén a pészahot, amikor a zsidók egyiptomi kivonulásról, a rabszolgaságból való szabadulásról emlékeznek, április 19-én estétől 27-ig tartják.