Kellemetlen meglepetés: lovaskocsi szemben a forgalommal Sárvárnál (videóval)

Publikálás dátuma
2019.04.21. 16:28

Úgy tűnik, mintha a ló megbokrosodott volna.
Kellemetlen találkozásban lehetett része néhány autósnak a 88-as főúton - számol be a nyugat.hu. A meghökkentő felvételen látszik, hogy a lovaskocsi a szembejövő sávban halad, több autónak is le kellett lassítani, hogy elkerüljék az ütközést. Majd a lovaskocsi visszatér a baloldali sávba, de ott kacsázik, először az útpadkát súrolja, majd megint árlépi a középvonalat. Úgy tűnik, mintha a ló megbokrosodott volna, bár bőven kapott szegény az ostorral.
Szerző

Az MTVA feljelenti Sargentini pártját

Publikálás dátuma
2019.04.21. 15:13

Fotó: Genevieve Engel / Európai Parlament
Engedély és jogdíj fizetése nélkül használták a köztévé felvételeit.
Az MTVA feljelenti a GroenLinks holland pártot, mert a közelmúltban kampányvideót tettek közzé Judith Sargentiniről, The Sargentini Report: A European struggle for democracy in Hungary (A Sargentini-riport: az európai küzdelem a demokráciáért Magyarországon) címmel, és ebben engedély és felhasználási díj kifizetése nélkül közöltek részleteket köztévés felvételekből, tudósításokból forrás megjelölése nélkül. 
A videó készítői még a csatornák logóit is kitakarták, így a szándékosság vitathatatlan – áll az MTVA közleményében.

Kiemelték, hogy a vonatkozó magyar és európai jogszabályok alapján a más által készített műsorszámok, felvételek szerzői jogi védelem alatt állnak és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonossal kötött felhasználási szerződéssel és a szerző nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.
Szerző
Témák
Sargentini

Viharos idővel, nagy esőkkel indul a hét

Publikálás dátuma
2019.04.21. 14:51
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Búcsút vehetünk a szép időtől.
Hétfőn nyugaton, délnyugaton marad a napos idő, máshol már több lesz a felhő. Főként az ország északi-északkeleti felén fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Délen, délnyugaton a déli-délnyugati, máshol a keleti szél lesz élénk. A csúcshőmérséklet 17 és 24 fok között alakul majd  – írja az idokep.hu  Kedden délnyugat felől egy csapadékmező érkezhet, így
sok helyen készülhetünk kiadós esőre, záporra.

Sokfelé erős, helyenként viharos lehet a délkeleti szél. Napközben 12-20 fok várható. Szerdán több tájegységen, csütörtökön csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A déli-délkeleti szelet sokfelé élénk, erős, nyugaton, északnyugaton helyenként viharos lökések is kísérhetik. Szerdán 20-25, csütörtökön 23-28 fok közé melegedhet a levegő. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a jövő hét vége sem lesz valami fényes. Péntek délutántól egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar, illetve tartósabb eső is. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharossá fokozódhat. Szombaton több helyen várható eső, zápor, keleten esetleg zivatar is. A szél megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A minimumhőmérséklet 7 és 14, a maximumhőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.   A vasárnap már jobb lesz, a többórás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A leghidegebb órákban 6-11 fok lesz. Napközben 17-22 fokig melegszik fel a levegő.
Szerző
Témák
időjárás
Frissítve: 2019.04.22. 12:01