lefoglalás;

2019-04-23 06:35:33

Szállodát, hintót, Fabergé-tojást foglalt le tavaly a rendőrség

Külön hivatala van a rendőrségnek a vagyon visszaszerzésére.

Tavaly 15,4 milliárd forint értékben hajtott végre kényszerintézkedéseket a rendőrség vagyonvisszaszerzés érdekében - írja a Világgazdaság az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) tájékoztatása alapján.

A lap keddi számában ismertetett adatok szerint a magyar bűnszervezeteknél 2008-ban 4,8 milliárd forintot találtak, ez azt jelenti, hogy tíz év alatt csaknem megháromszorozódott ez a szám. 

A tavalyi eredmény csaknem felét a Készenléti Rendőrség Nyomozó Irodához tartozó Vagyon-visszaszerzési Hivatal (VVH) hozta, amely mintegy hétmilliárd forintot gyűjtött be a lefoglalások útján. Ez utóbbi összeg 281 vagyonvisszaszerzési eljárás során gyűlt össze, amelyben 590 természetes és 142 jogi személy volt érintett.

A VVH a 2009-es megalakulása óta 203 milliárd forint összegben hajtott végre vagyonvisszaszerzést mintegy 2400 természetes és ezer jogi személlyel összefüggésben. Az eljárások során szállodát, milliós értékű lovakat, lovas hintót, Fabergé-tojást, egyedi ékszereket, műkincsgyűjteményt is lefoglaltak.