Ha netán valakinek kétségei lettek volna, a Fidesz közölte, hogy kizárólag szakmai alapon nyert Mészáros Lőrinc cége a 750 milliárdos vasútépítési tenderen

Publikálás dátuma
2019.04.27. 20:47

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Kizárólag.
A Fidesz szerint kizárólag szakmai alapon győzött Mészáros Lőrinc cége az eddigi legnagyobb vasútfejlesztési beruházás megvalósítására kiírt pályázaton - hangzott el az RTL Klub Híradójában. A Budapest-Belgrád vasútvonalat két kínai céggel együtt újíthatja fel a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő vasútépítő cég 750 milliárd forintért. A pályázat eredményének kihirdetésekor feltűnően hallgattak a győztesről, Szijjártó Péter csak azt bizonygatta, hogy a meg nem nevezett győztes reális áron végzi el a munkát. Ami egyébként a számítások szerint 130 év alatt térül meg az országnak. 
Szerző
Frissítve: 2019.04.28. 06:55

Kihúzták az ötös lottó számait - egy Joker telitalálat is volt

Publikálás dátuma
2019.04.27. 19:46

Fotó: Népszava
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki:
Nyerőszámok: 1 (egy) 14 (tizennégy) 68 (hatvannyolc) 75 (hetvenöt) 76 (hetvenhat) Joker: 691451
A szombati számsorsolás után kiderült, hogy egy darab Joker telitalálatos szelvény van az ötös lottón. A nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 17 darab, nyereményük egyenként 2 948 070 forint; 3 találatos szelvény 2.016 darab, nyereményük egyenként 26 515 forint; 2 találatos szelvény 70.300 darab, nyereményük egyenként 1 665 forint. Az 1 db Joker-telitalálatra 27 002 330 forintot fizetnek. 
Témák
ötös lottó
Frissítve: 2019.04.27. 20:23

Kivonultak a fideszesek - újabb hódmezővásárhelyi közgyűlés fulladt kudarcba

Publikálás dátuma
2019.04.27. 15:17
Márki-Zay Péter
Fotó: Népszava
Hazugságnak nevezték, hogy korábban a fideszes városvezetés közpénzből fizetett volna magán repülőutakat, bár Márki-Zay ezt dokumentumokkal is alátámasztja. Aztán egy ponton mind otthagyták az ülést.
Újabb közgyűlésen blokkolták Hódmezővásárhelyen a fideszes önkormányzati képviselők Márki-Zay Pétert, írja a Mérce.hu. A rendkívüli közgyűlésen szó esett volna a fideszes képviselők által kezdeményezett Trianon-emlékmű költségeinek megszavazásáról, illetve a Lázár János féle batidai vadászkastélyhoz vezető önkormányzati útról is.
Csakhogy a fideszes képviselők kivonultak az ülésről. Előzetesen azt követelték, hogy a polgármester mutassa be az önkormányzatnak külső informatikai szolgáltatásokat végző cégekkel kötött szerződéseit. Márki-Zay Péter erre válaszul jelezte, hogy megfontolják a szerződések kiadását. Ám a helyi fideszesek nem egy együttmőködésre hajló válaszra készülhettek, ugyanis mind felálltak és távoztak.
A szerződések követelésének előzménye, hogy  - mint az szerdán kiderült - Hódmezővásárhely önkormányzatának állami előfinanszírozását felfüggesztették, egy olyan késés miatt, amit a polgármester szerint hackertámadás okozott. A polgármester a Mércének azt mondta, március végén rendőrségi feljelentést is tettek, miután egy számítógépes „zsarolóvírus” informatikai rendszerükből egy nap adatait törölte, és további egy hétbe került azt helyreállítani, addig pedig a polgármesterei hivatal nem tudott haladni. A Magyar Államkincstár így nem kaphatta meg időben a kötelező éves beszámolót.
Nem ez volt az egyetlen feszült pontja az ülésnek. Márki-Zay Péter közösségi oldalán jelezte: a közgyűlésen újfent felmerült az az eset, amikor az akkor még fideszes vezetés idején a kabinetiroda magáncélú repülőutat szervezett, a repülőjegy-számlán pedig külön kérték, hogy ne legyenek feltüntetve az utasok nevei, csak a járat. A közgyűlésen Márki-Zay beszámolója szerint a fideszes képviselők bekiabálással hazugságnak nevezték mindezt, mire válaszul a polgármester ezt bizonyító dokumentumokat publikált.
Szerző