Előfizetés

Több százan haltak bele a kimerültségbe az indonéz szavazatok számlálása közben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 12:04

Fotó: BAY ISMOYO / AFP
150 millióan mentek el szavazni az elnökről, a nemzeti parlamentről és a helyi önkormányzatokról.
A múlt héten volt Indonézia történetének az eddigi legnagyobb választása: a 260 milliós országban körülbelül 150 millióan járultak az urnák elé, ahol az elnökről, a nemzeti parlamentről és a helyi önkormányzatokról is voksoltak.  A nyolc órás szavazás után nekiálltak kézzel megszámlálni a szavazatokat.
Szombat estére 272 szavazatszámláló halt bele a kimerültségbe, 1878-an pedig belebetegedtek a feszített munkatempóba.

Az egészségügyi tárca a történtek után körlevelet írt a kórházaknak, és arra kérte azok dolgozóit, hogy legyenek különös gonddal a szavazatszámlálókra . A választás hivatalos eredményét a tervek szerint május 22-én hozzák majd nyilvánosságra írja a The Age nevű ausztrál lap.

Kínos hangulatú fotóval köszöntötte a Fehér Ház Melania Trumpot

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 10:50

Fotó: NICHOLAS KAMM / AFP
A first lady fotósok vakujának kereszttüzében feszeng, arcára fagyott mosollyal.
A Fehér Ház dolgozói egészen furcsa képpel kívántak boldog szülinapot a pénteken 49. születésnapját ünneplő Melania Trumpnak. A first lady egyedül ül egy kanapén, fotósokkal körbevéve és láthatóan nagyon kényelmetlenül érzi magát. A Melania mellett tátongó üres hely megragadta a kommentelők fantáziáját és Photoshop segítségével Vlagyimir Putyint, Keanu Reeves-t és egy kinyúlt atlétás Donald Trumpot is mellévarázsolták sok más kreatív megoldás mellett. Többek azon is fel voltak háborodva, hogy míg a korábbi elnökfeleségekről családi körben, vidáman, tortával készültek fotók ezen a jeles napon, a jelenlegi first lady egy szomorú, magányos helyzetben látható éppen a szülinapján.

Késeket találtak a japán herceg iskolai padja mellett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.04.28. 10:22

Fotó: KOJI SASAHARA / AFP
A 12 éves herceg apja lesz szerdától a császár, így ő lesz az első számú trónörökös.
Egy ismeretlen ember két darab, rózsaszín pengéjű kést rejtett el Hiszahito japán herceg iskolájában, a padja mellett. Az intézmény kamerái alapján egy védősisakos férfi mászott be a tanterembe amikor a gyerekek nem tartózkodtak ott, valószínűleg ő rejthette el a késeket. A közelben építőmunkások dolgoznak.
A padokra ki van írva a tanulók neve, így nem lehetett a véletlen műve, hogy éppen a herceg padjánál voltak az éles tárgyak.

A japán rendőrség nyomozást indított az ügyben – írja a BBC.