Előfizetés

Milliók tűntek el egy kőbányai lakásból, ezt a párost keresi a rendőrség (videó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.03. 07:56
Részlet a biztonsági kamera felvételéből, ez alapján körözik a kőbányai betörőket
Fotó: police.hu
A két középkorú férfi egy bérház folyosóján nézelődött, aztán sietősen távoztak.
Lopás miatt keres a rendőrség két férfit, akik gyanújuk szerint április 26-án reggel fél tíz és este fél nyolc között betörtek egy Kőrösi Csoma Sándor úti lakásba, és onnan több millió forintot vittek el. A feltételezett elkövetőkről kamerafelvétel is készült, ezen látszik, ahogy egyikük zseblámpával egy bejárati ajtó zárszerkezetét vizslatja; a következő jelenetben már egy szintről feljebb érkezik társával, és elhagyják a lépcsőházat.
Az egyik férfi 45-50 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, az elkövetéskor világos inget, világos nadrágot és sötét cipőt viselt. Társa szintén 45-50 év körüli és 180 centiméter magas, az elkövetéskor világos cipőt és világos kabátot viselt, a hátulján felirattal.
A X. kerületi rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható férfiakat felismeri, tud hollétükről és a bűncselekmény részleteiről, az akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén (police.hu)

Magyar vendégét is megverte a feldühödött osztrák fogadós

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.02. 21:27

Fotó: Shutterstock
A vendégek szóvá merték tenni, hogy nem azt kapták, amit rendeltek.
A felső-ausztriai Bad Schallerbach egyik fogadósa csúnyán megvert és megsebesített négy vendéget, köztük egy magyart, akik szóvá tették, hogy nem a megrendelt ételt vitték ki nekik. A szerda este történt eset során a két vendégnek a fejére is öntötte a kifogásolt ételt a felbőszült fogadós. A 41 éves magyar és 40 éves német barátja amiatt volt felháborodva, hogy az
56 éves fogadós nem azt hozta ki nekik, amit rendeltek. Ezt annyira zokon vette a vendéglő tulajdonosa, hogy arcukba hajította a teli tálakat, majd gorombán sértegetni kezdte vendégeit.

Amikor egyikük a rendőrséget akarta értesíteni, a fogadós ütlegelni kezdte őket. A megtámadott vendégek a szabadba rohantak, s egy négytagú család az incidenst látva szintén jobbnak látta menekülőre fogni a dolgot. A fogadós azonban ezt sem vette jó néven és
megverte a család két tagját is, egy 43 éves férfit és annak 71 éves apját.

A vendégek számos kisebb sérülést szenvedtek a történtek során, a fogadós pedig a később kiérkező rendőrök láttán sem hagyta abba álmokfutását. A vendéglőst feljelentették.

Életfogytiglant kapott a csengelei gyilkosság elkövetője

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.02. 15:43
Rendőrök dolgoznak a csengelei gyilkosság helyszínén
Fotó: Police.hu
A német férfi egy vissza nem fizetett kölcsön miatt az M5-ös csengelei pihenőjénél lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített
Életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék azt a német állampolgárt, aki az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített 2017-ben. Az 53 éves török származású férfit több ember sérelmére, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és lőfegyverrel visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a bíróság. A férfi legkorábban 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.  
A bíróság a szabadságvesztés mellett tíz évre kiutasította a férfit Magyarország területéről.

Az ítélet nem jogerős. A vádlott évekkel korábban ismerte meg a későbbi sértettet, 
segített a bolgár állampolgárságú, szintén török nemzetiségű férfinak Ausztriába költözni, elhelyezkedni és kölcsön is adott neki.

Mivel a pénzt nem kapta vissza, a viszonyuk megromlott, és a vádlott mikor megtudta, hogy a sértett hazaindul Bulgáriába, elhatározta, hogy követi és egy alkalmas pillanatban megöli őt. A vádlott 2017. december 4-én magához vette engedély nélkül tartott lőfegyverét, majd Hegyeshalomra hajtott. Eltervezte, hogy a határon bevárja ismerősét, majd követi őt. A sértett - egy osztrák állampolgárságú munkatársával együtt - meg is érkezett, majd továbbindult Röszke irányába. Hajnalban megállt az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél és utastársával együtt elaludt. A vádlott is megállt a pihenőnél, magához vette illegálisan tartott,
sorozatszám nélküli pisztolyát, fejére sapkát, kezére kesztyűt húzott, és a sértett autójához ment.

A vezetőoldali ablakon bekopogva felébresztette a sértettet, aki megpróbált elmenekülni. Vádlott ekkor azonnal lőtt, ötször ismerősét, kétszer az osztrák férfit találva el. A bolgár férfit érő lövések egyike a szívbe hatolt, de még annyi ereje maradt, hogy az autót elindítsa, és azzal kihajtson a pihenőből, de a helyszínen meghalt. Utastársa életveszélyes sérüléseket szenvedett, de még időben tudott segítséget hívni, kórházba szállítása után életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A vádlott elhajtott a helyszínről, másnap este kommandósok elfogták otthonában. Halász Tamás ügyvéd azt kérte a bíróságtól, hogy védencét erős felindulásból elkövetett emberölés bűntettében mondja ki bűnösnek. 
A vádlott előzőleg két és fél évig próbálta felvenni a kapcsolatot a későbbi áldozattal.

A csengelei pihenőnél is beszélni akart vele, csak akkor használta a pisztolyát, amikor a sértett el akart hajtani. Az áldozat utastársáról nem is tudott, csak azért adott le több lövést, mert a kesztyűje beszorult a pisztoly ravaszába. Tóth Tibor tanácsvezető bíró az ítélet indoklása során kifejtette, a vádlott korábbi vallomásai, más bizonyítékok és a fegyverszakértő véleménye szerint 
a férfi órákon keresztül követte az áldozatot, előre készült a gyilkosságra, szándékosan és célzottan adta le az összes lövést.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.