Letartóztatták a Kálózon elfogott idegenlégióst

Publikálás dátuma
2019.05.09. 14:55
Egy a Kálózon lefoglalt, illegálisan tartott fegyverek közül
Fotó: police.hu
A gyanúsított méhkaptárakban rejtette el arzenálját, amiből több fegyvert el is adhatott.
Üzletszerűen elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt kérte az ügyészség annak a kálózi férfinak a letartóztatását, aki engedély nélkül tartott lőfegyvereket és lőszereket, valamint értékesítette is azokat.
A férfi elfogásáról szerdán a Népszava is beszámolt: a nyomozás adatai szerint a gyanúsított a francia Idegenlégióban töltött szolgálati ideje alatt, illetve azt követően több alkalommal éles lőfegyvereket és lőszereket szerzett meg, valamint tartott anélkül, hogy arra engedéllyel rendelkezett volna, ezeket pedig kaptárakban tartotta A férfi lőfegyverekből és lőszerekből többször, így 2019. május 5-én is értékesített – írja közleményében a Székesfehérvári Járási Ügyészség . 
A hatóság szerint lehetett tartani a bűnismétlés veszélyétől, és ezzel a helyi járásbíróság is egyetértett: elrendelték a gyanúsított letartóztatását, a döntés végleges. 
Szerző

A nyílt utcán halt meg egy férfi Zuglóban

Publikálás dátuma
2019.05.09. 14:30
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Hiába próbálták újraéleszteni, már nem lehetett rajta segíteni.
Meghalt egy férfi csütörtök reggel Zuglóban, a Kerepesi úton; az áldozatot a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, mentőorvost is hívtak hozzá, ám nem lehetett megmenteni.
Az ügyről elsőként a Ripost bulvárlap számolt be. A híradás után a Budapesti Rendőr-főkapitányság fontosnak tartotta jelezni, hogy nem történt bűncselekmény, természetes halálesetről van szó. 
Szerző

Életfogytiglant kapott az osztrák férfi, aki megfojtott egy magyar prostituáltat

Publikálás dátuma
2019.05.08. 19:02
Shutterstock illusztráció
A férfi elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert a nő kigúnyolta őt.
Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és a mentálisan sérült bűnözők számára kialakított intézetben kezelik majd azt a 64 éves férfit, aki 2018 márciusában megfojtott egy 28 éves, Bécsben prostituáltként dolgozó magyar származású nőt. Az ítélet nem jogerős. A Bécsi Tartományi Büntetőbíróságon az esküdtek egyhangúlag hoztak döntést szerdán. A tárgyaláson elnöklő bíró, Christina Salzborn azzal indokolta az ítéletet, hogy az alperes többször állt már bíróság előtt a legbrutálisabb bűncselekmények vádjával. Az ügyész pedig arra hivatkozott: a vádlott egy szóval sem jelezte, hogy megbánta volna tettét.  
A pszichiáter szakértő szerint az alperesnek személyiségzavara van, kannibalizmusra és szadizmusra való hajlam is megállapítható nála.

A vádlott vallomásában azt mondta, hogy a nő szólította le őt. A férfi a tárgyaláson anyagi gondjaira, betegségeire és párkapcsolati problémáira is hivatkozott. Az ítélethirdetést követően fellebbezést nyújtott be. A 64 éves osztrák Alfred U. 2018 március 29-én Bécsben lakásában ölte meg a magyar származású, Ausztriában dolgozó prostituáltat. Elmondása szerint azért követte el a gyilkosságot, mert a nő kigúnyolta őt. Azt követően feldarabolta a holttestet.
Az emberi maradványokat végül zsákokban a Fertő-tóhoz vitte, és a vízbe dobta. A holttest maradványait később a rendőrség megtalálta.

Szerző
Témák
gyilkosság