Kamuhírrel bosszulta meg, hogy lekéste a metrót

Publikálás dátuma
2019.05.15. 10:47
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Két kislány a sínek közé esett - ezt mondta egy férfi a segélyhívón keresztül a BKK diszpécserszolgálatának, mert bezáródott előtte a metró ajtaja.
Egy 23 éves férfi kedd este a metró segélyhívóján bejelentette, két kislány a Bikás park megállóban a sínek közé esett. A diszpécser áramtalanította a metróárkot, és értesítette a biztonsági szolgálatot.  Mivel kiderült, hogy B. Jusztin indokolatlanul jelentett vészhelyzetet, a rendőrök megérkezéséig ők tartották vissza a fiatalembert. 
B. Jusztint a XI. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol a nyomozók közérdekű üzem megzavarása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írta a police.hu.
Szerző

Hat körözés volt a csaló ellen, utolsó trükkje nem jött be

Publikálás dátuma
2019.05.14. 14:22

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Igazoltatáskor hamis nevet adott meg a rendőröknek. Bevitték, és kiderült, a férfinek bőven volt már dolga a hatóságokkal.
A Veszprém megyei rendőrök elfogtak egy 50 éves pécsi férfit, akit csalás és lopás miatt több hatóság is kerestetett, így összesen hat körözés volt ellene érvényben - írja a police.hu. A veszprémi rendőrök hétfő délután állították meg a férfit, aki akkor egy teherautóval hajtott a 8-as úton.
Az igazoltatás során a férfi nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a Veszprémi Rendőrkapitányságra. Ott aztán kiderült, a férfit a Kaposvári Törvényszék és a Pécsi Járásbíróság csalás és lopás miatt körözte. A kapitányságról a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították őt.
Szerző

A vidék lézerkardjával akarta lemészárolni testvérét a hangokat halló férfi

Publikálás dátuma
2019.05.14. 10:45

Fotó: Shutterstock
Szerencsére nem emberhalállal végződött a morbid történet
 Vádat emelt a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki Gödön egy láncfűrésszel támadt az ikertestvérére. (Ezt a "daraboló eszközt" nevezte Bödőcs Tibor a vidék lézerkardjának.) A két férfi egy építkezésen dolgozott, amikor a vádlott megkérte a sértettet, hogy indítsa be a láncfűrészt. A férfi ennek semmi okát nem látta, nem teljesítette a vádlott kérését. A vádlott erre maga indította be a láncfűrészt, majd testvére felé indult. Miután a sértett közelébe ért, a fűrésznek teljes gázt adott éa szemmagasságban, nagy lendülettel a sértett felé suhintott. Utóbbi hátrált, elbotlott és elesett. Közben a fűrész a karját és a hátát elérte és megsebezte. A sértett lábra állt, majd mindkét kezével – melyeken vastag munkavédelmi kesztyű volt – megragadta a láncfűrészt. A dulakodás közben a sértett megkérdezte a vádlottól, hogy mit akar, mit csinál, mire a vádlott azt felelte, hogy „ők mondták, hogy téged meg kell ölni!” A sértettnek sikerült a fűrészen a féket behúzni, így a motor akadozni kezdett. Ezt a pillanatot kihasználva a sértett elfutott. Testvére egy darabig üldözte őt láncfűrésszel a kezében, majd visszament az építkezésre. A vádlottat itt fogták el az időközben értesített rendőrök. A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérletével vádolja a férfit. Az ügyészség kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt a vádlottal szemben, aki elfogását követően letartóztatásba került, jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.
Szerző
Témák
láncfűrész