gondatlanság;súlyos testi sértés;életveszélyt okozó testi sértés;

Játék közben leejtett egy gyereket, fél év felfüggesztett börtönre ítélték a férfit

A vádlott nyakából zuhant a földre egy két éves gyerek, aki életveszélyes állapotba került.

Az udvaron játék közben leejtette nyakából rokona gyermekét egy férfi, akinek - mint az a közleményükből kiderül - szerdán hozott jogerős ítéletet ügyében a Budapest Környéki Törvényszék. A Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében, és hat hónap két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

A vádlott az udvaron játszott 2018 nyarán, egy családi összejövetel közben a megsérült gyerekkel, aki ekkor két éves volt. A délután folyamán a sértettet többször a nyakába ültette. Az esti órákban a vádlottat ismét kihívták játszani az udvarra, amikor is a 4 éves ott tartózkodó másik gyermek elesett. A vádlott a nyakában a sértettel

el akarta kapni a másik gyereket esés közben, ezért elengedte a nyakában ülő sértettet, aki nagyobb erővel a földre esett.

A gyermekek sírva mentek be édesanyjukhoz. A sértett homlokán jól látható sérülés keletkezett. Az anya megkérdezte a vádlottat, hogy mi történt, aki azt válaszolta, hogy nem látta a sérülés keletkezési körülményeit, azt feltételezi, hogy a két gyermek egymásnak szaladt. Az édesanya kifejezetten rákérdezett arra, hogy a gyermek nem esett-e ki a vádlott nyakából, azonban ezt a vádlott tagadta. A sértettet szülei még aznap este kórházba szállították.

A gyerek a sérülés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, melyet az időben elvégzett szakszerű orvosi beavatkozás hárított el.

A sérülések büntetőjogi gyógytartama ténylegesen 4-6 hétre tehető. A vádlott a szabadságvesztés esetleges végrehajtása esetén legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.