Játék közben leejtett egy gyereket, fél év felfüggesztett börtönre ítélték a férfit

Publikálás dátuma
2019.05.15. 14:53

Fotó: shutterstock
A vádlott nyakából zuhant a földre egy két éves gyerek, aki életveszélyes állapotba került.
Az udvaron játék közben leejtette nyakából rokona gyermekét egy férfi, akinek - mint az a közleményükből kiderül - szerdán hozott jogerős ítéletet ügyében a Budapest Környéki Törvényszék. A Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségében, és hat hónap két évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.
A vádlott az udvaron játszott 2018 nyarán, egy családi összejövetel közben a megsérült gyerekkel, aki ekkor két éves volt. A délután folyamán a sértettet többször a nyakába ültette. Az esti órákban a vádlottat ismét kihívták játszani az udvarra, amikor is a 4 éves ott tartózkodó másik gyermek elesett. A vádlott a nyakában a sértettel
el akarta kapni a másik gyereket esés közben, ezért elengedte a nyakában ülő sértettet, aki nagyobb erővel a földre esett.

A gyermekek sírva mentek be édesanyjukhoz. A sértett homlokán jól látható sérülés keletkezett. Az anya megkérdezte a vádlottat, hogy mi történt, aki azt válaszolta, hogy nem látta a sérülés keletkezési körülményeit, azt feltételezi, hogy a két gyermek egymásnak szaladt. Az édesanya kifejezetten rákérdezett arra, hogy a gyermek nem esett-e ki a vádlott nyakából, azonban ezt a vádlott tagadta. A sértettet szülei még aznap este kórházba szállították.
A gyerek a sérülés következtében közvetlen életveszélyes állapotba került, melyet az időben elvégzett szakszerű orvosi beavatkozás hárított el.

A sérülések büntetőjogi gyógytartama ténylegesen 4-6 hétre tehető. A vádlott a szabadságvesztés esetleges végrehajtása esetén legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.
Szerző

Hat gyerek is megsérült egy buszbalesetben Dorogon

Publikálás dátuma
2019.05.15. 14:32

Fotó: police.hu
A járművön összesen harminc általános iskolás utazott. A baleset a Gorkij és a Munkácsy út kereszteződésében történt.
Összeütközött egy busz és egy autó szerdán, 12 óra 21 perckor Dorog belterületén, a Gorkij és a Munkácsy út kereszteződésében – írja a police.hu.  A közlemény szerint a gépkocsi nem adott elsőbbséget a STOP táblánál a védett útvonalon haladó autóbusznak, és nekiütközött. A buszon harminc általános iskolás gyerek utazott. Közülük hatot, valamint a két gépjárművezetőt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A forgalom rendőri irányítás mellett halad. 
Szerző
Témák
Dorog buszbaleset
Frissítve: 2019.05.15. 17:08

Kamuhírrel bosszulta meg, hogy lekéste a metrót

Publikálás dátuma
2019.05.15. 10:47
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Két kislány a sínek közé esett - ezt mondta egy férfi a segélyhívón keresztül a BKK diszpécserszolgálatának, mert bezáródott előtte a metró ajtaja.
Egy 23 éves férfi kedd este a metró segélyhívóján bejelentette, két kislány a Bikás park megállóban a sínek közé esett. A diszpécser áramtalanította a metróárkot, és értesítette a biztonsági szolgálatot.  Mivel kiderült, hogy B. Jusztin indokolatlanul jelentett vészhelyzetet, a rendőrök megérkezéséig ők tartották vissza a fiatalembert. 
B. Jusztint a XI. kerületi Rendőrkapitányságra vitték, ahol a nyomozók közérdekű üzem megzavarása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki - írta a police.hu.
Szerző