Kövér az MTI-ről: "az ellenkezőjét mondják annak, amit én valójában mondtam"

Publikálás dátuma
2019.05.15. 20:13

Fotó: Népszava
Bár korábban arról írt az állami hírügynökség, hogy Kövér László szerint agymosottak aggódnak a klímáért, a házelnök állítja, valójában más hangzott el.
Egy friss felmérés szerint Németországban az emberek 31 százaléka a bevándorlást tartja a legfontosabb kérdésnek, de 32 százalék már a klímaváltozást, ami a "»független és pártatlan« média agymosó hatása" miatt van - jelentette ki Kövér László az MTI tudósítása szerint kedden.
Szerdán a párbeszédes Tordai Bencének sikerült Kövér közelébe jutnia, és feltennie a kérdést: vajon a klímaváltozás tényét tagadja-e az Országgyűlés elnöke, vagy csak a probléma nagyságát?
"Az önök újságírói nem dolgoznak, másodkézből dolgoznak, és az ellenkezőjét mondják annak, amit én valójában mondtam"

- kommentálta Kövér az MTI állami hírügynökség munkáját. Ezután leszögezte, valójában mégis a legfontosabb problémák egyikének tartja a klímaváltozást. A két politikus a kölcsönösen egymáshoz vágott sértések ellenére egyetértésben búcsúzott a rövid beszélgetés után.
Szerző

63 magyar település kap ingyen WiFi-t az EU-tól

Publikálás dátuma
2019.05.15. 19:49

Fotó: Shutterstock
Az Európai Bizottság 2020 végéig további két felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek az első két körben nem nyertek. A következő pályázat meghirdetésére még idén sor kerül.
Újabb 3400 európai, köztük 63 magyarországi település létesíthet ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolati pontokat a WiFi4EU elnevezésű uniós finanszírozási program keretében - jelentette be szerdán az Európai Bizottság. A brüsszeli testület kihirdette a második - idén áprilisi - pályázati felhívás eredményét, ebben a körben a több mint 10 ezer pályázó település közül 3400-at választottak ki.
A kiválasztott települések önkormányzatai wifi-pontokat hozhatnak létre a közösségi élet olyan színterein, ahol még nem áll rendelkezésre ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat, például múzeumokban, parkokban vagy egyéb köztereken. Magyarországon Alsónémeditől Veresegyházig 63 település nyerte el az egyenként 15 ezer euró (körülbelül ötmillió forint) értékű WiFi4EU-utalványokat. 
A települések szerződést köthetnek azokkal a cégekkel, amelyek a közterületeken telepíteni fogják a wifi-pontot, majd beválthatják a kapott utalványt. Minden wifi-pontnak legalább 3 éven át kell üzemelnie, ingyenesen és reklámmentesen.
Az Európai Bizottság 2020 végéig további két felhívást fog közzétenni azon településeknek, amelyek az első két körben nem nyertek. A következő pályázat meghirdetésére még idén sor kerül.
Frissítve: 2019.05.16. 10:22

Fidesz-közeli cégek kereshetnek a béreket letörő külföldi munkásokon

Publikálás dátuma
2019.05.15. 19:22

Fotó: Facebook / Ujhelyi István
Olyan munkahelyre, ami a megélhetés költségeit sem fedezi, nincsen szükség, hangsúlyozta Székesfehérváron Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő és Márton Roland polgármesterjelölt
Közpénzen, óriásplakátokkal toboroznak Ukrajnában és Mongóliában embereket, hogy Magyarországra jöjjenek alacsony bérekért dolgozni - hangzott el Ujhelyi István szocialista EP-képviselő és Márton Roland székesfehérvári polgármesterjelölt közös sajtótájékoztatóján.
Később a két politikus egy élő videóval is jelentkezett egy munkásszállás elől, ahol a vendégmunkásokat - szóhasználatukban gazdasági bevándorlókat - szállásolják. Márton itt kifejtette, ezek az emberek Fidesz-közeli cégeknek 130-140 ezret fizetnek azért, hogy az országba jöhessenek dolgozni, jellemzően 3 hónapra. Ezek a cégek aztán 12-14 százalékot levesznek a bérükből is, és további 30-40 ezer forintot keresnek azzal, hogy embertelen körülmények között elszállásolják őket. Több mint kétezren lehetnek ilyen munkások Magyarországon, és csak Székesfehérváron 35-40 "illegális" munkásszálló van, állítják.
A szakszervezetek szerint ez annyira megéri a nagyvállalatoknak, hogy a magyar munkavállalókat már apróságokért és mondvacsinált okokkal is kirúgják - mondta Márton. Hozzátette: "ilyen tömeges bevándorlásra biztos, hogy nincs szükség, mert lefele hajlítja a béreket és akadályozza a versenyképesség növekedését". A vendégmunkásoknak 190-200 ezres nettó fizetése van, folytatta, hangsúlyozva, ilyen bérekből Székesfehérváron nem lehet megélni. Olyan munkahelyre, ami a megélhetés költségeit nem tudja fedezni, nincsen szükség Magyarországon, húzta alá.
Szerző
Témák
MSZP kampány