Előfizetés

Kétszáz rendőr csapott le a szolnoki pénzmosóhálózatra - Videó az akcióról

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.17. 07:06
Lefoglalt Ferrari
Fotó: Police.hu
A csalók által okozott kár több százmillió forint lehet.
Két szolnoki férfi a gyanú szerint olyan céghálózatot működtetett, amely - főként internetes csalásokból származó - pénzeket legalizált, illetve tüntetett el. A pénzmosáshoz több száz, akár több ezer bel- és külföldi bankszámlát használtak, az okozott kár több százmillió forint lehet - tájékoztatta az ORFK péntek reggel az MTI-t. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Vagyon-visszaszerzési Hivatala üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett pénzmosás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben. A hálózatra összehangolt akcióban, egyszerre tizenkilenc helyszínen, csaknem kétszáz rendőr részvételével, a TEK bevonásával csaptak le kedden Szolnokon és több környező településen - írták. Az NNI nyomozói lefoglaltak 83 millió forint készpénzt, ingóságokat, 236 millió forint értékben huszonkét gépkocsit, köztük több luxusautót. Zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint félmilliárd forint értékben tizenhat ingatlant. A bűnszervezet tagjaitól és a hozzájuk köthető helyszínekről lefoglalt, illetve zár alá vett vagyonelemek összértéke mintegy 850 millió forint. A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart. A büntetőeljárásnak jelenleg tizenhárom gyanúsítottja van. A bűnszervezetet irányító két férfi mellett egy ugyancsak szolnoki illetőségű informatikust vettek őrizetbe, aki az illegális bevételek legalizálásában nyújtott segítséget. A bíróság csütörtökön mindhármuk letartóztatását elrendelte. A szabadlábon védekező tíz gyanúsított között van ügyvéd és több irodai alkalmazott is - olvasható a közleményben.

Megállapította a rendőrség: Lovasi András hibájából történt az autóbaleset

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.16. 14:53

Fotó: police.hu
Az énekes már a helyszínen bocsánatot kért minden érintettől, illetve egy Facebook-posztban utólag is.
Megállapította a rendőrség, hogy az ismert zenész, Lovasi András hibájából történt március 27-én, szerda délután történt közúti balesete – írja az Index. A karambol során egy rendőrautó és egy személyautó ütközött össze a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, majd egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak, a balesetben két személy megsérült. A Kispál és a Borz egykori énekese már a helyszínen bocsánatot kért minden érintettől, illetve egy Facebook-posztban is reagált a történtekre. Lovasi most azt írja, 
a múlt hét végén lezárult a vizsgálati szakasz, a bizonyítékok alapján számára is egyértelműen kiderült, hogy a baleset okozója ő volt, a felelősségét elismerte vallomásában is.

Több mint húsz tábla csokit lopott egy komáromi üzletből egy férfi, de nem örülhetett sokáig az édességnek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.16. 14:30

Fotó: Shutterstock
Másnap visszatért a tett színhelyére, és egyből elkapták.
Egy komáromi üzletből értesítették a helyi körzeti megbízottat szerdán, miszerint egy férfi vásárol náluk, aki előző nap csokoládékat lopott a boltból, írja a police.hu. A helyi járőrök a helyszínre kiérkezve megnézték az üzlet kamerájának felvételét, amin
látszott, hogy a férfi több alkalommal elsétál a csokoládés pult mellett, és több tábla édességet rejt a kabátjába, összesen több mint húszat.

Ezután egy csokoládéval a kasszához ment, kifizette, majd távozott a boltból. A 44 éves férfit előállították a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt eljárást indítottak ellene. Az elkövetőt a rendőrség szabálysértési őrizetbe vette, és 72 órán belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állítja.