Előfizetés

Milliók lehettek az elrabolt maglódi autószerelőnél

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.20. 08:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi tíz napja ugrott be Hummerjébe, azóta sem hallottak róla. A keménykötésű vállalkozó rendszeresen komoly összegeket hordott magánál, és erről mások is tudtak.
Tizedik napja tűnt el, szinte nyom nélkül a Pest megyei Maglódról a luxuskocsik felújításával foglalkozó vállalkozó. Az ötvenéves Pintér Gyula kedvenc vizslájával, Répával indult útnak fekete Hummerjével, ám a jelek szerint nem tervezett útról volt szó, írja a Bors. A lap munkatársai igyekeztek rekonstruálni, mi történhetett a férfival, akinek ügyét a rendőrség sem egyszerű eltűnésként kezeli már, hanem emberrablásként. 
Az újság úgy tudja, Gyula a szerelőruhájában pattant kocsiba, és feltehetően Szlovákiába hajtott, ahonnan Répa kutya előkerült. Hatalmas terepjárója onnan rejtélyes módon jutott vissza maglódi műhelyébe: a rendőrök már átvizsgálták a kocsit, nem tudni, mit találtak benne. Bal első kereke előtt tégla állt, talán a fékrendszerével gond lehetett. Ahogy a lap munkatársai megjelentek, egy sötét luxusautó bukkant fel, vélhetően azt kívánták biztosítani, illetéktelenek ne mehessenek a műhely közelébe. 
A bulvárlap Gyulát kedves, jóindulatú, ám keménykötésű embernek írták le, aki megjárta Afganisztánt is. A nyilatkozók egyetlen haragosáról tudtak beszámolni: egy szlovák illetőről, akinek van fegyverviselési engedélye. Péter úgy nem indult útnak, hogy ne lett volna nála pénz, hiszen nagy értékű autókkal foglalkozott, olykor milliók is voltak a zsebében. Ezt bárki megneszelhette. Az ügyben teljes a hírzárlat. Gyula családja – testvére és keresztlányai – egy pillanatig sem adják fel a reményt, hogy Gyula hamarosan hazatér. Testvére, Ildikó egyelőre türelmet kért, a nyomozás eredményeire várnak.

Leütötték, majd kirabolták a táti plébánost

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.19. 18:17
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
A támadással összefüggésben egy 40-50 év közötti ősz hajú férfit keresnek.
Rablótámadás áldozata lett szombaton a táti plébános – írja környékbeli lakosok beszámolója alapján a Hídlap, a hírt az Index vette észre. A cikk szerint a személyleírás alapján egy 40-50 év közötti ősz hajú férfit keresnek, aki farmernadrágot és dzsekit viselt, valamint barna színű táska volt nála. A helyi portál úgy tudja, hogy az illető leütötte az áldozatát, majd a pénz megszerzése után távozott a helyszínről.

Nápolyiért és egy kevéske pénzért gyilkoltak meg egy 66 éves férfit

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.19. 14:04

Fotó: police.hu
A két maszkos alak egy vascsővel leütötte a férfit, feleségét pedig megfenyegették.
A rendőrségre május 13-án 22 körül érkezett bejelentés arról, hogy két maszkos alak egy hajdúhadházi ingatlanban leütött egy 66 éves férfit, majd a feleségét megfenyegették és rövid kutatást követően 6000 forintot és némi édességet zsákmányolva elmenekültek –  írja a police.hu. A rendőrök a helyszínre mentek és azonnal mentőt hívtak az idős férfihez, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. 
A férfi a bántalmazás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a szakszerű kórházi ellátás ellenére életét vesztette.

A nyomozók az elkövetők felkutatására hajtóvadászatot indítottak, ami pár nap alatt eredményre is vezetett. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztály, valamint a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a hajdúhadházi rendőrökkel közösen május 16-án a helyi fiatalokat, valamint további két társukat előállították a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan.  
A nyomozók a 15, 16, valamint 17 éves fiúkat gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására,

amelyet a Debreceni Járásbíróság május 19-én elrendelt. A nyomozás adatai szerint az idős férfi a kutyájuk ugatására ment ki a kertjükbe és a fiatalok ekkor támadták meg.
Bementek a házba, ahol a sértett feleségét megfenyegették és készpénzt kezdtek keresni.

A hajdú-bihari rendőrök emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást a négy fiatalkorúval szemben.