Mégis hirdethet a Mediaworks a Facebookon

Publikálás dátuma
2019.05.20. 15:59

A közösségi oldal nevében eljáró alkalmazott egyszerű tévedésként aposztrofálta a kormány propaganda-gépezetének megakasztását.
A Mediaworks újabb közleményt tett közzé a Facebook tiltásával kapcsolatban, írja a Világgazdaság. A Facebook hétfőn hajnalra visszaállította a kiadó lapjainak hirdetési fiókjait.
A Mészáros Lőrinc felcsúti oligarcha tulajdonából nemrégiben a fideszes óriás médiakonglomerátum részévé vált, több tucat vidéki napilapot és a Nemzeti Sportot is portfóliójában tudó Mediaworks Zrt. korábban arról panaszkodott, hogy a Facebook blokkolta a hirdetési fiókjait. Így a Fidesz propagandagépezet részeként működő Mediaworks médiumok nem tudtak fizetett hirdetésként kiemelni bizonyos híreiket.
A Világgazdaság korábbi értesülése szerint a Facebook-központban tisztában vannak azzal, hogy a Fidesz miféle propaganda-gépezetté változtatta a közelébe került kiadókat, és többek között a kormánypárti lapok, újságírók facebook-hirdetési fiókjain keresztül személyre szabott (targetált) kampányvideókat tudott küldeni a felhasználóknak. A Mediaworks közleménye szerint azonban a közösségi oldal nevében eljáró alkalmazott egyszerű tévedésnek nevezte a történteket.
Szerző

Strache-botrány: Ujhelyiék az osztrákokhoz fordulnak

Publikálás dátuma
2019.05.20. 14:54

Fotó: Draskovics Ádám / Népszava
Az osztrák hatóságokhoz fordul az MSZP és a Párbeszéd a Strache-ügy magyar vonatkozásai miatt, hogy kiderüljenek Heinrich Pecina és Orbán Viktor "közös bűnös üzelmei" – jelentette be Ujhelyi István, az MSZP és Tordai Bence a Párbeszéd politikusa.
Ujhelyi – a Népszabadság egykori, Bécsi úti székháza előtt tartotta sajtótájékoztatóján – kiemelte: a magyar nyilvánosságnak joga van tudni, hogy Heinrich Pecinának és Orbán Viktornak milyen kapcsolata volt, Pecina milyen megegyezéseknek és "bűnös alkuknak" köszönhetően záratta be a Népszabadságot, illetve vásárolta fel és készítette elő Orbánnak a sajtópiac egy jó részét. Az MSZP EP-képviselője közölte: nem bíznak a magyar hatóságokban, és tisztában vannak azzal, hogy a magyar Országgyűlés kétharmados "fideszes gépezete" és Polt Péter legfőbb ügyész sem lesz hajlandó vizsgálódni. Ujhelyi tájékoztatása szerint már felvették a kapcsolatot testvérpártjukkal, az osztrák szociáldemokratákkal, akikkel közös politikai és büntetőjogi lépéseket tesznek majd.
Szerző
Frissítve: 2019.05.20. 15:02

Orbán szerint a Strache-botrány mindössze rendkívüli vadászidény

Publikálás dátuma
2019.05.20. 14:05

Fotó: Draskovics Adam
Naná, hogy megpróbálja elkenni a lényeget és nem beszél a Népszabadságot bezáró, a Mediaworksöt Mészáros Lőrincnek átjátszó Pecináról.
"Osztrák barátaink most nem jöttek, mert ott soron kívüli vadászidényt hirdettek meg" - tréfálkozott az MTI tudósítása szerint Orbán Viktor a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első ütemének átadásán (ahol persze egy komplett kampányszöveget mondott). Ebben persze semmi meglepő nincs, az Ausztriát megrázó botrányt - ami miatt Strache már lemondott minden állami és párttisztségéről, felbomlott a koalíció és új választások lesznek - a teljes fideszes sajtóval együtt megpróbálják relativizálni. Különösen kínos lehetne a dolog Orbánnak, kiderült ugyanis hogy Strache az orbáni médiabirodalmat irigyli, a Ausztria legbefolyásosabb lapjának megszerzéséhez pedig azt a Heinrich Pecinát ajánlotta a dúsgazdag  orosz oligarcha unokahúgának hitt tárgyalópartnerének, aki strómanként fellépve a magyar média jelentős részét fideszes kézbe játszotta. De Orbán nem érzi magát kínosan, hanem úgy tesz, mintha nagy barátja, a bukott alkancellár valami csalárd összeesküvés ártatlan áldozata volna. 
Szerző