Kigyulladt egy asztalosüzem Pomázon

Publikálás dátuma
2019.06.07. 22:02
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Először a Mester utcában álló üzem tetőszerkezete kapott lángra.
Kigyulladt Pomázon egy 1500 négyzetméteres asztalosüzem - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek este. Csámpai Attila elmondta, hogy a Mester utcában álló üzem tetőszerkezete kapott lángra, majd az épület teljes terjedelmében égni kezdett. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és megkezdték az oltást. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy információik szerint senki nem sérült meg. 
Szerző
Témák
tűz Pomáz

Döntően a gerincén áll a Hableány – legkorábban vasárnap emelhetik a víz felszínére

Publikálás dátuma
2019.06.07. 21:39

Fotó: Szergej Markoszov
Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót.
A legfrissebb szonárképek szerint döntően a gerincén, déli irányban (tattal felfelé) áll a múlt szerdai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Jasenszky Nándor hozzátette: továbbra is azon dolgoznak, hogy a vezetőszárakat átfűzzék. Ez folyamatos munka - jegyezte meg.
Közölte: jelenleg nem lehet megmondani, hogy a négy heveder átfűzésével mikor végeznek. Optimális helyzetben vasárnap, de az is lehet, hogy egy hét múlva.

Felidézte, a kezdet kezdetén ki kellett alakítani egy vezetési pontot, majd fel kellett mérni és össze kellett szedni az együttműködő partnereket. „Ez komoly és feszített munka volt” – mondta. Kállai Zoltán, a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft. hajózási üzletágának vezetője azt mondta: ha alá van hevederezve a Hableány, akkor fél óra, egy óra alatt emelhetik a víz felszínére. Ezután egy hosszabb, elhúzódó folyamat kezdődik. 
Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót.

Hozzáfűzte: arra számítanak, hogy a roncs a hordalékkal és a vízzel együtt 60 tonna súlyú lesz.
Szerző
Témák
Hableány
Frissítve: 2019.06.07. 21:40

Durva támadás ért egy leszbikus párt egy londoni buszon

Publikálás dátuma
2019.06.07. 17:50

A támadók arra kérték a két nőt, hogy csókolózzanak előttük, ám ők ezt visszautasították.
Véresre vertek egy fiatal leszbikus párt egy londoni buszon május végén – szemlézte a BBC cikkét a 444. Négy férfi az utcán követni kezdte a két nőt - a 28 éves Melania Geymonat és párját Christ- , egészen a buszig, amire felszálltak velük együtt. Először verbálisan, majd fizikálisan is bántalmazták Geymonatékat, miután nem voltak hajlandóak a csoport kérésére csókolózni.  Miután durván összeverték a két fiatal lányt, egyszerűen leszálltak. A rendőrség nyomoz a homofób bűncselekmény ügyében, tájékoztatásuk szerint az elmúlt öt évben kétszeresére nőtt a tömegközlekedésben a gyűlöletbűncselekmények száma Nagy-Britanniában
Szerző
Témák
homofóbia