Balesetező autó utasait ütötték el Kazincbarcika és Múcsony között

Publikálás dátuma
2019.06.08. 07:30
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Egy férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a kórházba szállítása során életét vesztette.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint szombat hajnalban, valamivel 1 óra után egy férfi eddig ismeretlen okból árokba hajtott autójával a 2606-os számú úton. A baleset miatt az autó utasai kiszálltak, és az úton állva akartak segítséget kérni. Azonban egy arra haladó jármű 29 éves, múcsonyi sofőrje nem észlelte az úttesten várakozó személyeket, és elütötte őket. Egy férfinak olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy a kórházba szállítása során, 3 óra körül a mentőben meghalt. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.
Szerző

Kigyulladt egy asztalosüzem Pomázon

Publikálás dátuma
2019.06.07. 22:02
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
Először a Mester utcában álló üzem tetőszerkezete kapott lángra.
Kigyulladt Pomázon egy 1500 négyzetméteres asztalosüzem - közölte az MTI-vel a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője péntek este. Csámpai Attila elmondta, hogy a Mester utcában álló üzem tetőszerkezete kapott lángra, majd az épület teljes terjedelmében égni kezdett. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és megkezdték az oltást. András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy információik szerint senki nem sérült meg. 
Szerző
Témák
tűz Pomáz

Döntően a gerincén áll a Hableány – legkorábban vasárnap emelhetik a víz felszínére

Publikálás dátuma
2019.06.07. 21:39

Fotó: Szergej Markoszov
Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót.
A legfrissebb szonárképek szerint döntően a gerincén, déli irányban (tattal felfelé) áll a múlt szerdai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Jasenszky Nándor hozzátette: továbbra is azon dolgoznak, hogy a vezetőszárakat átfűzzék. Ez folyamatos munka - jegyezte meg.
Közölte: jelenleg nem lehet megmondani, hogy a négy heveder átfűzésével mikor végeznek. Optimális helyzetben vasárnap, de az is lehet, hogy egy hét múlva.

Felidézte, a kezdet kezdetén ki kellett alakítani egy vezetési pontot, majd fel kellett mérni és össze kellett szedni az együttműködő partnereket. „Ez komoly és feszített munka volt” – mondta. Kállai Zoltán, a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft. hajózási üzletágának vezetője azt mondta: ha alá van hevederezve a Hableány, akkor fél óra, egy óra alatt emelhetik a víz felszínére. Ezután egy hosszabb, elhúzódó folyamat kezdődik. 
Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót.

Hozzáfűzte: arra számítanak, hogy a roncs a hordalékkal és a vízzel együtt 60 tonna súlyú lesz.
Szerző
Témák
Hableány
Frissítve: 2019.06.07. 21:40